Idol navijača Liverpoola "poslao" poruku Sterlingu: I djeca to gledaju
FOTO - EPA

Hamann razočaran

Idol navijača Liverpoola "poslao" poruku Sterlingu: I djeca to gledaju

Adnan Beganović

Nekadašnji njemački reprezentativac Dietmar Hamann komentarisao je dosuđeni penal za Englesku u polufinalu Evropskog prvenstva.

Penal, koji je prethodio pobjedonosnom pogotku Engleske u polufinalnom okršaju sa Danskom, očekivano, glavna je tema medija širom Starog kontinenta.

Razočarani su mnogobrojni fudbalski analitičari, bivši poznati fudblaeri, ali i obični navijači koji optužuju UEFA-u. Svi oni smatraju da penal nije smio biti dosuđen.

Jedan od onih koji je komentarisao spornu situaciju je i nekadašnji njemački reprezentativac i čovjek koji je igrajući za Liverpool, Newcastle i Manchester City ostavio dubok trag na Otoku.

Radi se o Dietmaru Hamannu čiji komentar na društvenim mrežama je izazvao oduševljenje brojnih ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu.

"Klasični zaron. Ovo je sramotna odluka. Razumijem da morate učiniti ono što se od vas traži, ali djeca to gledaju", rekao je Hamann.

Podsjetimo, svoj stav o dosuđenom penalu iznio je i jedan od najboljih trenera svih vremena Jose Mourinho. Portugalac također smatra da je odluka sramotna.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Da, sjajna utakmica, ali nisam siguran želite li čuti moje mišljenje. Reći ću ono što sam vidio. Možda vam se ovaj put neće svidjeti moje riječi. To nikako nije bio penal. Engleska je bila bolja i pobijedila, zaslužili su. Engleska je igrala fantastično, ali mislim da nije bilo kaznenog udarca", rekao je Mourinho, pa dodao:

"Ponavljam, Engleska je bila bolja od Danske koja je igrala kako sam očekivao. Odigrali su se do krajnjih granica svojih mogućnosti. Engleska je bila jako, jako dobra. Nema sumnje da su zaslužili pobjedu u ovom meču. Ali opet se vraćan na spornu situaciju. Nije bio penal. Ne razumijem takvu odluku sudije u polufinalu Evropskog prvenstva. A još manje razumijem činjenicu da VAR nije poslao sudiju da pogleda situaciju i nije poništio odluku. To nikako nije penal".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi