Trener Maltežana otkrio: "Svi naši igrači su profesionalci, a budžet je kao Veležov"

Zadovoljstvo na licu Branka Niševića

Trener Maltežana otkrio: "Svi naši igrači su profesionalci, a budžet je kao Veležov"

Samir Mlaćo
Trener Hamrun Spartansa Branko Nišević imao je razloga za zadovoljstvo nakon meča.

Tim s Malte u revanš sa Veležom ulazi sa golom prednosti i u sjajnoj situaciji.

Nišević je dao svoje viđenje meča.

“U našoj igri mi potenciramo da smo dobri u posjedu lopte, a tada se kreiraju šanse. Uspjeli smo u tome, pogotovo u prvom poluvremenu. U nastavku su nas pritiskli, ali to je bila šansa za kontru. Defanzivno smo ih dobro zatvorili, dobro smo to odradili... Velež ima dobrog trenera, dobre igrače, znaju oni igrati, ali mi smo imali taj posjed. Držali smo loptu fantastično i za mene je to sjajno“, kazao je Nišević.

Šta ste rekli igračima pred utakmicu?

“Rekao sam im da ne budu previše samouvjereni. Protiv Alashkerta smo odigrali sjajno, pa je to bio problem za mene. Atmosfera je bila sjajna, nismo često na takvim utakmicama, ali već u prvoj minuti smo kreirali šansu“

Oglasi

Ko je sada favorit?

“50-50 su šanse. Nema razlike“.

Kako ste vidjeli Velež?

“Oni su umorniji, vidi se to. Imao sam osjećaj da mi ulazimo u utakmicu sa dobrim šansama da izborimo aktivan rezultat“.

Da li ovaj rezultat vas može zavarati pred revanš?

“Uradit ćemo analizu, bilo je tu stvari koje mogu bolje. Moramo biti na zemlji, da ne letimo i da znamo da je ovo samo prvo poluvrijeme“.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Šta preporučujete klubovima iz BiH da nauče od vas?

“Kada smo otvorili broj stranaca u ligi došlo je do pomaka. Mi smo mala zemlja.Izvor igrača je mal, a kada smo to otvorili, kvalitet je porastao. Jedna ekipa naša je nedavno eliminisala i Hajduk. U mojoj ekipi nema amatera, svi su profesionalci. Mlađi neki idu sa nama da dobiju iskustvo. Predsjednik je veliki entuzijasta, naš budžet je na nivou Veleža. Broj stranaca je bio ključni momenat za porast kvaliteta nogometa kod nas“, dodao je ljubazni Nišević.

Top Komentari

pitariistok
Treba nekad prepisati od pametnijeg...
9 0
Mackintosh
Cekaj, cekaj, da ponovimo NK vrapcici najbolji tim u svemiru - neki Hamrun sa ostrvceta Malte 0:1 ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
3 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi