Hamšik donio pobjedu Napoliju

Minimalna pobjeda protiv Cagliarija

Hamšik donio pobjedu Napoliju

A. Haznadarević

U pretposljednjem duelu nedjeljnog programa četrnaestog kola Serie A, Napoli je na gostovanju kod Cagliarija osvojio sva tri boda slaveći sa minimalnih 1:0.

Napolitanci se dugo mučili sa ekipom koja ima skoro duplo manje bodova u odnosu na njih, te se na poluvrijeme otišlo bez promjene rezultata.

 

U nastavku slična slika, Napoli je pokušavao, ali jednostavno nedostajala je završnica. A onda, u 73. minutu na scenu je stupio Marek Hamšik koji savladava golmana Cagliarija i pogađa za vodstvo gostiju.

 

Do kraja je bilo nekoliko izglednih prilika na obje strane, a nešto konkretniji bio je Napoli, koji je dobio krila nakon Hamšikovog pogotka, ipak, do kraja nije bilo promjena rezultata.

 

Serie A, 14. kolo

Cagliari - Napoli 0:1 (Hamšik 73)

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.