Hamšik: Napoli će osvojiti Scudetto

Slovački reprezentativac uvjeren

Hamšik: Napoli će osvojiti Scudetto

Igrač Napolija, Marek Hamšik izjavio je kako će njegova ekipa da osvoji titulu prvaka Italije ove sezone te je pohvalio trenera Waltera Mazzarrija i saigrače Edinsona Cavanija i Gorana Pandeva.

"Mi ćemo osvojiti scudetto. Sjajan smo tim. Znamo da ove godine možemo savladati bilo koga. Zreliji smo, a opet se osjećamo podmlađenim. Mislim da su prve tri ligaške utakmice pokazale to. Osvojiti prvenstvo ovdje bi bilo sjajno. Još uvijek se sjećam scena sa Olimpica kada smo osvojili Kup Italije. Mi smo sjajna grupa i ozbiljan tim", kazao je Hamšik te se osvrnuo na aktuelnog prvaka, Juventus, svoje saigrače i trenera.

 

"Juventus je favorit u očima mnogih ljudi, ali i mi smo jaki. Cavani je zaslužio sve što mu se dešava. On je dobar igrač i dobra osoba. Imam samo riječi hvale za njega. Pandev me nije iznenadio svojim partijama. Radi sa nama godinu dana i rekao bih da je jači nego ikada. Nevjerovatan je. Otkada je Mazzarri stigao dao je veliku vrijednost ekipi. Donio je rezultate koji su nas doveli do Evrope", kazao je Slovak te je na kraju prokomentarisao loše igre viceprvaka, AC Milana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

"Promjeniti toliko bitnih igrača je veoma opasno. Zaista ne želim komentarisati stanje u drugim klubovima, ali je činjenica da je sve to što se desilo promjenilo strukturu kluba", kazao je Hamšik na kraju razgovora za Corriere dello Sport.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.