Čataković u životnoj formi, stigao je i Dejana Vidića

Sinoć je postigao nova dva pogotka

Čataković u životnoj formi, stigao je i Dejana Vidića

Sarajevo je nakon preokreta nadigralo sinoć Zvijezdu 09 2:1, te tako i zvanično izborilo plasman u Evropu.

Turbulentna sezona je pri samom kraju, a bordo momci ipak mogu biti zadovoljni. Imaju realne šanse i da se domognu trećeg mjesta, a onda će na Koševu razmišljati o Evropi te novoj sezoni Wwin lige.

Sinoć je junak bio Hamza Čataković. Sa nova dva pogotka Čataković je potvrdio da se nalazi u životnoj formi te stigao do broj 16.

U 31. meču Wwin lige postigao je Čataković 16 pogodaka, skoro dva po utakmici, što je zaista sjajan učinak.

Nije se naigrao na početku sezonu, ali Simon Rožman te njegovi pomoćnici, te direktor Senijad Ibričić su mu vjerovali.

Ranije su šansu dobijali Renan Olivera pa i Adalberto Penaranda, ali Čataković je vjerovao u svoje kvalitete i čekao šansu. Vrijedno je trenirao, nije pravio ''pobune, visoko profesionalno se ponašao na svakom treningu, a sada je stigla nagrada.

Oglasi

Nezaustavljiv je rođeni Cazinjanin, pogađa iz svih pozicija, te je tako stigao i do druge pozicije na listi strijelaca Wwin lige.

Hamza Čataković
Hamza Čataković FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: FW

Statistika

33 nastupa
16 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
17 golova

Ovo mjesto dijeli sa Dejanom Vidićem iz Sloge, a laskavo priznanje je skoro već u rukama sjajnog Nemanje Bilbije koji je postigao 24 pogotka.

Čataković je sinoć postigao dva pogotka, protiv Veleža je upisao pogodak i asistenciju, pogodio i protiv Zrinjskog, dva puta protiv Igmana, hat-trick upisao na gostovanju kod Tuzle City, po jednom pogađau mrežu GOŠK-a, te ponovo Igmana...

Zanimljivo da je u prvih deset kola tek dva puta pogađao, a ona zablistao, uz veću minutažu.

Oglasi

Njegovi saigrači iz vrha napada imaju drastično slabiji učinak. Npr., Adalberto Penaranda je još bez pogotka u prvenstvu u 16 nastupa, a dodao je tek dvije asistencije.

Skupo je plaćen, kao i Renan Oliveira, koji je u 24 utakmice postigao devet pogodaka i četiri asistencije.

Adalberto Penaranda
Adalberto Penaranda FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: FW

Statistika

16 nastupa
7 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
2 asistencija
0 golova

U posljednjih 14 utakmica Oliveira je tek dva puta pogađao, dvije utakmice je propustio zbog crvenog kartona, a sinoć nije ni bio na klupi. Simon Rožman je priznao da neće da trpi nedisciplinu te da zbog toga Oliveira i Penaranda nisu na klupi, što su navijači Sarajeva prihvatili sa odoborenjem istakavši da niko ne smije biti iznad kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada se sve pogleda, jasno je da je Čataković jedna od glavnih 'krivaca', što je Sarajevo uspjelo izboriti Evropu, a taj cilj je u jednom trenutku itekako bio upitan.

Do kraja sezone bordo momke očekuju susreti sa Posušjem na Koševu, te gostovanje Širokom Brijegu u Čitluku.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Da nam sviraju penala koliko i Zrinjskom stigao bi i Bibliju.
3 0
ratip irats
Bravo Majstore!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi