Kako je propao dolazak Hamze Čatakovića u FK Sarajevo? "Rečeno mi je da nemamo sredstava"

Emir Hadžić otkrio

Kako je propao dolazak Hamze Čatakovića u FK Sarajevo? "Rečeno mi je da nemamo sredstava"

Midhat Šljivak

Emir Hadžić, bivši koordinator sportskog segmenta u FK Sarajevo, govorio je u podcastu 'Moja garaža, moja pravila' o neostvarenom transferu Bordo kluba u januarskom prijelaznom roku.

Hadžić je svim silama u klub želio dovesti nekadašnjeg fudbalera tima sa Koševa Hamzu Čatakovića, ali u tome nije uspio.

Dosta se toga izdešavalo u pokušaju dovođenja ovog fudbalera koji na kraju nije došao u klub.

"Prvi pik kojeg smo htjeli da dovedemo bio je Hamza Čataković. Stupio sam u kontakt sa menadžerom i želim da im se zahvalim jer su bili prekorektni sve vrijeme. Mi smo se u decembru dogovorili da bi on u januaru trebao da pojača FK Sarajevo, a i on je izrazio želju da dođe", rekao je Hadžić i nastavio je:

"Ostao sam sa menadžerom u kontaktu, ali kada sam klubu predložio da dovedemo Čatakovića, konkretno generalnoj direktorici Sabrini, jer je komunikacija išla sa njom. U tom trenutku objašnjeno mi je da zbog finansijske situacije nismo u mogućnosti da realizujemo taj transfer. To je mali iznos, nešto kao što smo platili za Fanima. I kada je odlazio iz kluba da nije na najbolji način odlazio. To sam provjerio i to nije tačna informacija. Kažu svi da je jako dobar karakter i da nije bilo nikakvih problema. Svi su ga pohvalili, ja sam primijetio da su jaki korektni".

Dobio je Hadžić obećanje od direktorice Sabrine Buljubašić da će Čataković doći ako se proda Benjamin Tatar. Tatar je prodat, ali novca za Čatakovića nije bilo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Držao sam ga na strani jer sam vjerovao da će se nešto desiti da bismo ga mogli dovesti. Vjerovao sam da bi on mogao napraviti tu prevagu. Imali smo tu bodovnu prednosti, ali ona se lako istopi, što smo vidjeli. Mislio sam da nam je to dobro riješenje i stručni štab je to smatrao. Direktorica je rekla da ako prodamo Tatara da možemo dovesti Čatakovića. Odmah sam se javio njegovom menadžerom, ali on je već obećao treneru da će ostati u klubu. Došli su i sjeli smo, ali kada sam javio da idem da pregovaram, opet mi je rečeno da je teška finansijska situacija i da ga ne možemo dovesti. Javio sam se i izvinio. Ispalo je nekorektno jer sam ga mjesec i po zavlačio".

Pogledajte kompletan podcast sa Emirom Hadžićem.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Koji je ovo ćelavi lažov i prevarant. A lopatom uzeo para od svih transfera. Od ovog nije mogo, pa je zato transfer propo. Gnjidu vratiše u klub po nečijem naređenju.
1 5
ajdinn88
Bajata ti je ova vijest.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi