Fudbaler Leicestera prelomio: Dobit će poziv reprezentacije Bangladeša
FOTO: EPA

Kvalifikacije se nastavljaju u martu

Fudbaler Leicestera prelomio: Dobit će poziv reprezentacije Bangladeša

Haris Zilić

U mjesecu martu nas očekuju kvalifikacione akcije diljem svijeta kada je u pitanju fudbal. U Evropi se igra baraž za EURO 2024. godine gdje i našu selekciju Bosne i Hercegovine očekuje meč sa Ukrajinom pa eventualno finale protiv Izraela ili Islanda. U ostatku svijeta igraju se kvalifikacije za Mundijal 2026. godine.

U Aziji je u toku prva grupna faza kvalifikacija za Mundijal 2026. godine, a odlučujući dvomeč za plasman dalje u grupi I igraju Palestina i Bangladeš.

Reprezentacija koja u ovom dvomeču 21. i 26. marta osvoji četiri boda ili šest blizu će biti plasmana u glavnu rundu kvalifikacija.

Bangladeš je možda i autsajder u ovom dvomeču, ali u ovoj reprezentaciji žele da iz godine u godinu prave iskorak.

Tako su objavili sjajne vijesti za njihove navijače jer će na spisku za mečeve protiv Palestine svoje mjesto pronaći i fudbaler Leicestera, 26- godišnji Hamza Choudhury.

Oglasi

Pomenuti fudbaler će bez dileme biti veliko pojačanje za Bangladeš i najveća zvijezda ove azijske reprezentacije. Choudhury ima vrijednost od 4,5 miliona eura.

U tekućoj sezoni za Leicester je u svim takmičenjima odigrao ukupno 30 utakmica, a dijete je ovog kluba, s tim da je bio na kratkim posudbama u Burtonu i Watfordu.

Igrao je za U21 reprezentaciju Engleske gdje je skupio sedam nastupa, ali nikad nije zaigrao za seniorski tim Engleske.

Sada je odlučio da prihvati poziv reprezentacije odakle porijeklo vode njegovi roditelji koji su doselili u Englesku prije tri decenije, a i Hamza je rođen u Engleskoj 1. oktobra 1997. godine.

Pomenuti fudbaler je bio i na meti klubova iz Premiershipa i Bundeslige, a sigurno da će mu nastupi za Bangladeš povećati cijenu. Ne zbog Bangladeša kao reprezentacije, nego zbog činjenice da će imati status reprezentativca svoje zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti