Novi problemi za Edisa Mulalića pred sarajevski derbi

Još jedan fudbaler propušta meč protiv FK Sarajevo

Novi problemi za Edisa Mulalića pred sarajevski derbi · Saznajemo

M. Šljivak

Željezničar će u subotu na Grbavici od 17 sati dočekati velikog rivala FK Sarajevo.

Plavi s Grbavice drugi dio sezone otvorili su porazom od Veleža u Mostaru (2:0), a novi izazov stiže već u subotu kada na Grbavicu stiže najveći rival iz susjedstva.

Trener Željezničara Edis Mulalić ima određenih problema sa sastavljanjem ekipe za derbi. Sedad Subašić ne može igrati zbog crvenog kartona kojeg je dobio u Mostaru, a u sastavu neće biti ni Armina Ćerimagića.

Ovaj fudbaler je povrijeđen i neće biti spreman za utakmicu, ali ni to nije sva muka koja je zadesila Plave pred dolazak velikog rivala.

Novi na listi povrijeđenih je, saznaje SportSport.ba i Hamza Gasal. Ovaj 19-godišnjak ima problema sa zadnjom ložom i neće biti spreman za veliki derbi.

Gasal je zajedno s Ćerimagićem podvrgnut terapijama, ali nijedan od njih neće moći da pomogne Željezničaru u velikom gradskom derbiju. 

Oglasi

Hamza Gasal
Hamza Gasal FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

12 nastupa
3 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Hamza Gasal je ove sezone odigrao ukupno 15 utakmica u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i nema učinka.

Navijačima Sarajeva za derbi na Grbavici 1.500 ulaznica

Željezničar i Sarajevo u subotu igraju veliki gradski derbi u okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Okršaj gradskih rivala igra se u subotu na stadionu Grbavica sa početkom u 17 sati. Sigurno je da nas u novom derbiju velikih rivala očekuje dosta uzbuđenja kao što je to uvijek u takvim mečevima.

Sarajevo se danas oglasilo na zvaničnoj stranici, te je saopštilo navijačima kako mogu doći do ulaznica za utakmicu protiv Željezničara.

Gostujući tim za svoje navijače dobio je 1.500 ulaznica, te je navedeno da jedna osoba može kupiti jednu ulaznicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Preuzimanje ulaznica za gostovanje Fudbalskog kluba Sarajevo Željezničaru obavit će se u četvrtak i petak u prostorijama UNFKS, koje se nalaze u Privrednom gradu Skenderija. Radno vrijeme prostorija UNFKS je od 11 do 19 sati.

Za navijače Fudbalskog kluba Sarajevo osigurano je 1500 ulaznica, a iz UNFKS navode da jedna osoba može preuzeti jednu ulaznicu nakon predočenja važeće članske karte FK Sarajevo i indentifikacionog dokumenta", navodi se u saopštenju Sarajeva.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1596132192
U tekstu pise da jedan navijač FK Sarajevo moze kupiti jednu ulaznicu, ako niste znali za komisije je besplatan ulazi -1921-
5 1
E.Car
Puno karata smo im dali ni to neće uspjeti podijeliti!!! Napominjemo da je konama besplatan ulaz!!!
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi