Veliki dan i trenutak za pamćenje za bivšeg omladinca FK Željezničar

Šansa koju sanja svaki mladi igrač

Veliki dan i trenutak za pamćenje za bivšeg omladinca FK Željezničar

H. Zilić

Veliki trenutak za juniorskog reprezentativca Bosne i Hercegovine i bivšeg omladinca FK Željezničara, Hamzu Jaganjca.

Ovaj 19-godišnji napadač je sinoć debitovao za prvi tim Adana Demirspora u Super ligi Turske.

U posljednjem 38. kolu Adana Demirspor je u gostima sa 2:1 savladala Ankaragucu.

Jaganjac je u igru ušao u 84. minuti umjesto Erdogana i upisao prve seniorske minute u klubu koji je prvenstvo Turske završio na četvrtoj poziciji.

Hamza Jaganjac je član U19 ekipe Adane u koju je došao u martu ove godine.

Oldična izdanja u U19 ekipi i vrlo primjetni treninzi Jaganjcu su otvorili vrata prvog tima i svakako dan koji će dugo pamtiti.

Oglasi

Prošao je sve omladinske kategorije Željezničara, igrao je i za kadete i juniore tima sa Grbavice prije odlaska u Tursku.

Za omladinske selekcije Bosne i Hercegovine upisao je ukupno 12 nastupa od čega je devet bilo za U19 selekciju, a tri nastupa za U17 selekciju naše zemlje.

Miuntažom u posljednjem kolu u Adani su očigledno Jaganjcu dokazali da računaju na njega.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U Adana Demirsporu sada čekaju rasplet u finalu Kupa Turske u kojem igraju Fenerbahce i Basaksehir. Ako Fenerbahce osvoji Adana Demirspor će kao četvrti tim predstavljati Tursku u Evropi, tačnije u pretkolima Konferencijske lige.

Basaksehir ako osvoji Kup, onda oni idu u pretkola Konferencijske lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi