FK Sarajevo prodao mladu nadu: Hamza Ljukovac seli u Istanbul!

Potpisao za Basaksehir

FK Sarajevo prodao mladu nadu: Hamza Ljukovac seli u Istanbul!

M. Šljivak

FK Sarajevo saopštio je kako je dogovoren transfer 18-godišnjeg Hamze Ljukovca u redove turskog Bašakšehirspora.

Hamza Ljukovac još je jedan u nizu bh. fudbalera koji će zaigrati u Turskoj. Talentovani 18-godišnji ofanzivac seli u Istanbul i postaje član Bašakšehirspora.

Po odlasku iz voljenog tima mladi fudbaler je imao pomiješana osjećanja. Ipak, spreman je za iskorak u karijeri.

"Pomiješana su mi osjećanja pred odlazak iz kluba uz koji sam odrastao. Drago mi je što sam imao priliku debitovati, te sam zahvalan na pruženoj prilici. Sada me očekuju novi izazovi i nova dokazivanja", rekao je Ljukovac za oficijelnu stranicu bordo kluba.

Iz FK Sarajevo su saopštili kako će im pripasti fiksna naknada, te značajan procenat od budućeg transfera. Cifre nisu navedene.

Oglasi

Hamza Ljukovac je prošao sve omladinske selekcije Bordo tima, a za prvi tim je nastupio u dvije utakmice.

Sarajevo je, podsjetimo, s turskim klubovima poslovalo i početkom sezone. Tada je Dal Varešanović prodat ekipi Rizespora za navodnih 1.2 miliona eura.

Klub s Koševa su napustila i dva mlada golmana. Muhamed Šahinović je postao član poljskog Rakowa, a Belmin Dizdarević francuskog Montpelliera.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Veznjak Haris Ališah nedavno je otišao u Sjedinjene Američke Države na posudbu u Kansas City, a Muharem Trako u makedonski Sileks.

Enedin Mulalić je ostao u Premijer ligi BiH i igrat će za Zvijezdu 09.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
AKADEMIJA!!!
2 1
avalkaB
Velik si Sarajevo!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi