Hannover slavio protiv Wolfsburga

Bundesliga

Hannover slavio protiv Wolfsburga

Nogometaši Hannovera ostvarili su pobjedu na otvaranju 11. kola Bundeslige.

Hannover je na svojoj HDI Areni ugostio Wolfsburg i na kraju slavio rezultatom 2:1, čime je ujedno i prekinuo seriju od tri utakmice bez pobjede u njemačkom šampionatu.

Domaćin je poveo u 31. minuti preko Maine, a minimalno vodstvo je trajalo do 62. minuti kada je na 2:0 golom s bijele tačke povisio Bebou.

Nakon ovog pogotka Hannover je krenuo ka odbrani svog gola. Gosti su napadali, prijetili, ali su na kraju uspjeli samo da smanje prednost u 80. minuti. Sudac je dosudio još jedan jedanaesterac, ovoga puta za Wolfsburg, a precizan s bijele tačke bio je Weghorst.

To je ujedno bio i posljednji gol na meču.

U narednom kolu Hannover ide u goste Borussiji M'Gladbach, dok Wolfsburg na domaćem terenu igra protiv RB Leipziga.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 11. kolo:

Hannover - Wolfsburg 2:1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi