U ozbiljnim državama za ovakve nema mjesta: Wolfsburg zbog prevare otpustio napadača

Kaylen Hinds od danas nema kluba

U ozbiljnim državama za ovakve nema mjesta: Wolfsburg zbog prevare otpustio napadača

M. Šljivak

Njemački Wolfsburg otpustio je 20-godišnjeg napadača Kaylena Hindsa kojeg su prošlog ljeta doveli iz Arsenala.

Engleski fudbaler je izbjegao dolazak na pripreme zbog navodnih problema sa pasošem, ali u Wolfsburgu su saznali da nikakvih problema nije bilo i odlučili su mu uručiti otkaz.

"Saradnja sa Kaylenom Hindsom je raskinuta. Na ovaj potez smo se odlučili zbog neodobrenog odsustva od nekoliko sedmica i njegov ugovor sa nama više nije validan", stoji u saopštenju kluba.

Hindes se nije pojavio na početku priprema. Javio je u klub kako je izgubio pasoš i da ne može doći i to je potrajalo sedmicama. U Wolfsburgu nisu htjeli da trpe ovakvo ponašanje i uručen mu je otkaz.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Englez je nastupio u samo jednoj utakmici za Wolfsbrug, a proteklu sezonu je proveo n a posudbi u Greuther Furthu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi