Flick nakon ispadanja izjavom razočarao njemačke navijače
Iako mnogo njemačkih navijača želi da Flick odstupi, sudeći po tome da to nije ni spomenuo, očtio ne razmišlja o tome.

Neće im se ispuniti želja

Flick nakon ispadanja izjavom razočarao njemačke navijače

Eldar Ganibegović

Njemačka je Svjetsko prvenstvo u Kataru završila već u grupnoj fazi. Mnogi navijači ove selekcije poručili su da žele da vide leđa selektoru Hansiju Flicku, ali očigledno se to još neće dogoditi, s obzirom na to da u izjavi nakon sinoćnje utakmice ništa slično nije spomenuo.

Reprezentacija Njemačke sinoć je u 3. kolu Svjetskog prvenstva s 4:2 savladala Kostariku, ali joj to nije bilo dovoljno.

Španija je izgubila od Japana i imala isti broj bodova kao i Njemačka (4), ali je prošla zbog bolje gol-razlike.

# TIM UTA BOD GR
1. Japan 3 6 4:3
2. Španija 3 4 9:3
3. Njemačka 3 4 6:5
4. Kostarika 3 3 3:11

Jasno je da je u Njemačkoj veliko razočarenje. Elf je drugi put u nizu ispao u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva i to nakon osvojenog Mundijala u Brazilu 2014. godine.

Mnogi njemački navijači poručili su da žele da Hansi Flick prestane biti selektor ove selekcije, ali to se neće dogoditi, barem sudeći po tome šta je izjavio nakon utakmice s Kostarikom, jer takav scenario nije ni spomenuo.

"Ne zanimaju me druge ekipe, sve je na nama. Ako pogledate utakmice i broj golova, mi smo krivi. Uvjeren sam da smo imali dovoljno šansi protiv Japana u prvom poluvremenu, ali i protiv Španije. Da smo te šanse iskoristili, bila bi druga priča", rekao je Flick, pa nastavio:

Oglasi

"Protiv Španije smo radili veoma dobro, imali smo kompaktnu odbranu, ali morate imati i automatizme, morate da trenirate različite akcije, a mi nismo imali mnogo vremena."

"Vjerujem da za budućnost njemačkog fudbala moramo da radimo drugačije na treninzima. Godinama smo pričali o novim golmanima, novim krilnim bekovima, a ono što je uvijek bilo dobro kod nas je da smo znali da se branimo kako treba.

Potrebne su nam osnove. Španija je veoma dobra u odbrani i fokusiraju se na treniranju mladih igrača. Mislim da će za budućnost i narednih deset godina biti veoma važno fokusirati se na novu generaciju fudbalera", istakao je njemački selektor. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ono što sada slijedi jesu kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje počinju u martu, ali Njemačka ih neće igrati.

Naravno, razlog je taj što je Njemačka domaćin turnira, pa će oni vjerovatno termine kvalifikacionih utakmica koristiti za odigravanje prijateljskih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi