U porazu pokazuju mentalitet pobjednika: Evo zašto su četiri puta bili prvak svijeta!
Nijemci ispali, ali krivca ne traže u drugima, nego u sebi.

Pisanja njihovih medija dovoljno govore

U porazu pokazuju mentalitet pobjednika: Evo zašto su četiri puta bili prvak svijeta!

Eldar Ganibegović

Uz ispadanje Belgije i Danske, ispadanje Njemačke je najveća senzacija prvenstva u Kataru. Ipak, i u porazu pokazuju mentalitet pobjednika, a to se vidi kroz pisanja njihovih medija. Krivca ne traže u drugima, iako za to imaju osnova, nego u sebi.

Fudbalska reprezentacija Njemačke je po drugi put u nizu nastup na Svjetskom prvenstvu završila u grupnoj fazi.

U grupi E je bila favorit uz Španiju, no uz Crvenu furiju prošao je dalje Japan, dok su Njemačka i Kostarika ispali.

Sinoć su se igrale utakmice trećeg kola i sve je bilo otvoreno, svi su mogli proći i ispasti, a na kraju je Njemačka ispala zbog lošije gol-razlike od Španije.

Njemačka je odradila svoj dio posla i pobijedila Kostariku (4:2) i trebalo im je samo da Španija ne izgubi od Japana, ali izgubila je 2:1 i to je značilo pakovanje kofera za Elf.

Iako mnogi misle da je Španija tu dosta kalkulisala te na taj način izbjegla Hrvatsku u osmini, odnosno potencijalno Brazil u četvrtini finala, te izbacila i Njemačku usput, Nijemci se uopšte ne bave tim i krivca traže isključivo u sebi, a to pokazuju i pisanja njihovih medija.

Oglasi

"Izabranici Hansija Flicka su danas uradili šta su morali, ali pobjeda Japana je sve promijenila. Nemačka ide kući! Bio je to težak turnir, ali bit će dovoljno vremena za analizu. Za sada, aplaudirajmo njemačkoj reprezentaciji što je uradila sve što je mogla", pisale su Bavarske fudbalske vijesti.

"San za Svjetsko prvenstvo je završen za Njemačku! Iako smo pobijedili Kostariku sa 4:2, to nije bilo dovoljno da izbjegnemo sramotnu eliminaciju. U napadu su igrači dugo patili protiv Kostarikanaca, a odbrana Njemačke je pokazala slabosti", napisao je Sport1.de.

"Njemačka reprezentacija, koja je otišla u Katar s namjerom da osvoji trofej, oprašta se od Svjetskog prvenstva. Flick će imati dosta toga da objašnjava u narednim danima. Zašto je pozvao Marija Gotzea? Zašto Nicklas Fullkrug nije igrao više? Zašto je Kimmich, iz vedra neba, korišten kao desni bek? Apsolutna katastrofa!", također su naveli novinari Sport.de.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ono što sada slijedi jesu kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje počinju u martu, ali Njemačka ih neće igrati.

Naravno, razlog je taj što je Njemačka domaćin turnira, pa će oni vjerovatno termine kvalifikacionih utakmica koristiti za odigravanje prijateljskih utakmica. 

Top Komentari

axel42
A mogu zamisliti Marcu ili AS šta bi pisali da Njemačka odigra od 70. minute onako kao Španija drugo poluvrijeme!!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi