Japan ih je uništio, ali je Nijemce izjavom poslije utakmice u crno zavio selektor Hansi Filck

Razočarao je mnoge

Japan ih je uništio, ali je Nijemce izjavom poslije utakmice u crno zavio selektor Hansi Filck

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Njemačke pet utakmica u nizu ne zna za pobjedu, a sinoć je doživjela novu sramotu i to protiv Japana. Navijače prvaka svijeta iz 2014. godine dodatno je razočarao selektor Hansi Flick izjavom nakon utakmice.

Jučer je fudbalska reprezentacija Njemačke u Wolfsburgu dočekala Japan u prijateljskoj utakmici i nije se dobro provela, bilo je 1:4 za azijsku selekciju.

Do vodstva Japan dolazi u 11. minuti preko Ita, da bi u 19. minuti za 1:1 pogodio Sane. Samo tri minute kasnije Ito u ulozi asistenta, a za novo vodstvo Japana pogađa Ueda i pri rezultatu 1:2 se otišlo na odmor.

Blijedo drugo poluvrijeme Japan je u finišu začinio s nova dva gola i tako nanio težak poraz Njemačkoj.

Nijemci tako petu utakmicu u nizu ne znaju za pobjedu. Imaju remi i četiri poraza, što nikako nije dobra uvertira pred Evropsko prvenstvo 2024. godine kojem su domaćini.

Oglasi

Teško da će Njemačka za pobjedu znati i u šestoj utakmici s ovakvom igrom, s obzirom na to da u novoj prijateljskoj utakmici za dva dana igraju protiv viceprvaka svijeta, Francuske.

Navijači Njemačke žele vidjeti Hansija Flicka kako odstupa s mjesta selektora nakon niza loših rezultata i nekih čudnih odluka, no on je odlučio da ih razočara izjavom nakon jučerašnje utakmice.

"Pokušavamo sve da pripremimo perfektno tim. Mislim da radimo dobro. Da, ja sam pravi selektor", izjavio je Hansi Flick nakon debakla od Japana. 

U oktobru su protivnici Njemačke SAD i Meksiko, a u novembru Austrija i vidjet ćemo šta može Elf u ovim utakmicama. Ako stvari ne krenu na bolje, teško da ćemo Flicka gledati na klupi ove selekcije na Evropskom prvenstvu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi