Neuera ni nema, a Ter Stegen mu šalje "opasne" poruke: "Ja sam sada..."

Golman Njemačke

Neuera ni nema, a Ter Stegen mu šalje "opasne" poruke: "Ja sam sada..."

Eldar Ganibegović

U toku je reprezentativna pauza. Njemačka neće igrati kvalifikacije kao domaćin narednog EURO-a, igrat će prijateljske mečeve, a "opasnu" poruku je Manuelu Neueru koji je odsutan zbog povrede poslao njegov konkurent, Marc-Andre ter Stegen.

Prije dva dana okupile su se sve evropske reprezentacije. Jedna od njih neće igrati kvalifikacije za EURO, a to je naravno Njemačka, koja je domaćin turnira idućeg ljeta.

Nijemci će ovog septembra odigrati još dvije prijateljske utakmice. Pobjede su nekako imperativ, s obzirom na to da Njemačka ne zna za pobjedu već četiri utakmice u nizu.

Protivnici Elfa biti će Japan 9. septembra, dok će tri dana kasnije snage odmjeriti s viceprvakom svijeta, Francuskom.

Na okupljanju Njemačke, naravno, našao se i golman Barcelone, Marc-Andre ter Stegen, koji je trenutno prvi golman Njemačke.

Trenutno, s obzirom na to da zbog povrede još od kraja prošle godine na terenu nije Bayernov Manuel Neuer koji je slomio nogu. 

Oglasi

Neuera nema na okupljanju, a golman Barcelone iskoristio je situaciju da poželi svom konkurentu oporavak, ali i jasno poručio da je on sada broj jedan.

"Ja sam broj jedan i učinit ću sve što je moguće da tako i ostane. Ne znam u kojoj se fazi Manuelova karijera nalazi. Nakon ovako teške povrede, najvažnije je da se vrati. Želim mu da ponovo uživa u fudbalu.

Ne mogu utjecati na ova pitanja. Ne mogu i ne želim da trošim energiju na to. Ne mogu da kažem treneru šta da radi. Fokusiram se na ono što mogu da pokažem u naredne dvije utakmice ", rekao je Marc-Andre Ter Stegen, a prenosi Bild.

Inače, 31-godišnji Ter Stegen ima samo 34 upisana nastupa za Njemačku. Nema sumnje da bi taj broj bio mnogo veći da mu konkurencija nije bio Manuel Neuer. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi