Hansi Flick zatražio raskid ugovora sa Bayernom: Želio sam da to igrači čuju od mene!
Foto - EPA

Napušta njemačkog prvaka

Hansi Flick zatražio raskid ugovora sa Bayernom: Želio sam da to igrači čuju od mene!

M. Šljivak

Trener Bayerna Hansi Flick saopštio je danas nakon utakmice sa Wolfsburgom kako želi napustiti klupu bavarskog velikana na kraju sezone.

Dugo se u javnosti govorilo o tome da će Flick napustiti klupu bavarskog velikana, a sada je konačno javno saopštio da želi izaći iz ugovora na kraju ove sezone.

Istakao je da je nakon dugog i pažljivog razmišljanja svoju odluku saopštio rukovodstvu tima i to je potvrdio danas.

"Želim da raskinem saradnju na kraju sezone. To je činjenica i bilo mi je veoma važno da to ekipa čuje od mene", rekao je Hansi Flick.

O razlozima odluke nije želio govoriti. Njih je saopštio rukovodstvu kluba, ali pretpostavlja se da je Flick odlučio da postane novi selektor reprezentacije Njemačke.

"Odluka za mene nije bila laka. Navijač sam ovog kluba i vječno ću biti zahvalan za šansu koju su mi dali. Uradili smo sjajan posao u prethodne gotovo dvije godine i ja sam impresioniram kvalitetom kojeg ekipa ima", rekao je Flick koji je također saopštio da ne zna još da li će biti novi selektor Njemačke i da nije o tome razgovarao sa čelnicima Saveza.

Oglasi

Hansi Flick je na klupu Bayerna stigao početkom novembra 2019. godine. Ekipu je preuzeo od Nike Kovača i njegov angažman se ispostavio kao pravi potez.

Sa Bayernom je Flick osvojio apsolutno sve što je mogao. Tim je igrao nevjerovatan fudbal, a 56-godišnji stručnjak je u svoj CV upisao sve moguće trofeje.

Ukupno je Flick Bavarce vodio u 81 utakmici. Čak 67 puta je njegov tim slavio, osam puta je igrao neriješeno i izgubio je samo šest puta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Treba istaći da je Flick bio u žestokom sukobu sa Hasanom Salihamidžićem u posljednjih nekoliko mjeseci. Želio je da se više pita za transfera i to mu klub nije omogućio.

Na kraju je izrazio želju za odlaskom i po svemu sudeći Bayern će tražiti novog trenera za narednu sezonu. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ghast0
Neš nad Bošnjom
8 5
user1604593678
Politika kluba je da uprava dovodi igrace a sta radi trener,samo trenira postavlja taktiku.Kako jedan trener moze postavit taktiku ako mora stavit igraca kojeg nije on doveo i koji se ne uklapa u njegov sistem igre,apsolutno bezveze.Ne kazem da sportski direktor nebi trebao dovodit ali trebao bi se nesto pitati i trener koji vodi ekipu.
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi