U subotu blistao u Bundesligi, pa začuđeno upitao novinarku: "Ko je Hansi Flick?"

Japanac ne zna selektora Njemačke

U subotu blistao u Bundesligi, pa začuđeno upitao novinarku: "Ko je Hansi Flick?"

E. Škorić

Jedna smiješna situacija dogodila se nakon utakmice između Hoffenheima i Bochuma (1:2) u subotu.

Takuma Asano bio je dvostruki strijelac za Bochum, ali bivši igrač Partizana je nakon utakmice izazvao smijeh nakon što nije znao ko je bivši trener Bayerna Hansi Flick.

Selektor Njemačke bio je prisutan na meču Hoffenheima i Bochuma i pomno je pratio kandidate za reprezentaciju, ali svi igrači nisu znali za to. Neki, poput Asana, čak ni ne zanju ko je 57-godišnji stručnjak.

"Poznaješ li Hansija Flicka?", upitala je novinarka ZDF-a Japanca nakon utakmice, a on je odgovorio pitanjem: "Hansiflick? Šta je to?".

Flick je u avgustu 2021. godine naslijedio Joachima Lowa na klupi Njemačke i vodio ju je u dvije prijateljske utakmice, protiv Nizozemske (1:1) i Izraela (2:0). Prije toga je nepune dvije godine vodio Bayern s kojim je stigao do dvije titule i osvojene Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Flickova Njemačka će u novembru i decembru igrati na Mundijalu u Kataru, a rivali u grupnoj fazi bit će joj Španija, Japan i Novi Zeland ili Kostarika.

Top Komentari

Dragan_B
Momak dolazi iz civilizacije u kojoj svako radi svoj poso i ne zvjerla puno i ne skuplja nepotrebno znanje.
4 0
Koba84
A znal taj skutor ko je ovaj igrac. Pametan odg. ****s Flicka
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi