Njemački novinari i navijači bijesni zbog odluke selektora Hansija Flicka

Igrači distancirani od javnosti

Njemački novinari i navijači bijesni zbog odluke selektora Hansija Flicka

E. Škorić

Njemačka reprezentacija igra 8. oktobra protiv Rumunije, a tri dana kasnije protiv Sjeverne Makedonije u kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Izabranici selektora Hansija Flicka okupili su se u Hamburgu gdje će Njemačka odigrati prvu utakmicu, a zvijezde ove selekcije razočarale su navijače na početku priprema.

Kako je "Bild" izvijestio , igrači nisu prilazili navijačima koji su čekali ispred hotela. Unatoč činjenici da je predstavnike Njemačke očekivala velika grupa obožavatelja koji su željeli samo autograme ili fotografije, samo se Antonio Rudiger odlučio da im priđe.

Navijači njemačke reprezentacije ne samo da nisu imali kontakta s idolima, nego ih nisu mogli ni promatrati u hotelskom restoranu. Flick je naredio hotelskom osoblju da prekrije prozore listovima papira kako fanovi ne bi mogli gledati svoje idole. Nijemac je već koristio takvu praksu u minhenskom Bayernu, jer ne voli da ga se posmatra dok jede.

Mediji i navijači kritikuju takvo ponašanje i distanciranje igrača reprezentacije, jer prema njihovim mišljenjima, važno je da svi budu ujedinjeni u svakom projektu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Mogu govoriti samo u svoje ime: i dalje sam vrlo oprezan u direktnim kontaktima, a s druge strane ne znam kako se ponašati. Ne znam dopuštaju li propisi pristup navijačima ili bih se toga trebao suzdržati", izjavio je reprezentativac Njemačke Thomas Muller.

Nakon šest kola Njemačka je vodeća u svojoj grupi sa 15 bodova. Flickov tim ima četiri boda više od Armenije, pet više od Rumunije i šest više od Sjeverne Makedonije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi