Molio ga da se ne oprosti od reprezentacije, pa mu zabio nož u leđa kao niko prije!

Flickova odluka sve iznenadila

Molio ga da se ne oprosti od reprezentacije, pa mu zabio nož u leđa kao niko prije!

Endin Čaušević

Thomas Muller je nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu razmišljao da se oprosti od reprezentacije Njemačke, ali na kraju to nije uradio. Međutim, igrač Bayerna ni slutio nije kakav šamar će dobiti od selektora Hansija Flicka za naredne mečeve ove selekcije.

Njemačka se nije proslavila na Mundijalu u Kataru gdje se oprostila od takmičenja već nakon grupne faze. Pojedini igrači su se nakon ovog turnira oprostili od igranja za reprezentaciju, a o tome je razmišljao i Muller.

Ipak, nakon nekoliko mjeseci odlučio je da još uvijek neće u penziju što se tiče reprezentacije Njemačke i da želi igrati za svoju zemlju još jedan ciklus.

Krajem ovog mjeseca počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se 2024. godine igrati upravo u Njemačkoj koja neće nastupiti u kvalifikacijama, te će ova selekcija iskoristiti te termine za odigravanje prijatlejskih utakmica.

Njemačka će 25. marta igrati prvo protiv Perua, dok tri dana kasnije ova selekcija igra protiv selekcije Belgije.

Hansi Flick odlučan je da u tim utakmicama testira veliki broj fudbalera, ali sigurno je da Muller nije očekivao da će on na kraju biti žrtva u svemu tome i da će ostati bez poziva za utakmice koje se igraju u martu.

Oglasi

No, da stvar bude gora za igrača Bayerna već sada je Flick potvrdio da on neće biti na spisku ni u junu kada je Njemačka također odigrati dvije utakmice.

Selektor Njemačke izjavio je da je Mulleru saopštio odluku da neće biti na spisku na naredna dva okupljanja, ali da to ne znači da više neće računati na njega.

"Pričao sam s Thomasom i saopštio mu da ga neću zvati za mečeve u martu i junu. No, to ne znači da je njegova karijera u reprezentaciji završena i da neće imati mjesto u ekipi na Evropskom prvenstvu", rekao je Flick.

U Njemačkoj su iznenađeni odlukom selektora i smatraju da Muller nije zaslužio sve to, a posebno nakon što ga je upravo Flick nagovorio nedavno da se ne oprosti od reprezentacije.

Nakon što je Muller poručio da će igrati i dalje za selekciju Njemačke na kraju je Flick bio taj koji mu je zabio nož u leđa i indirektno poručio da na njega očito više neće računati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi