Cijeli život je u Bayernu, sanjao je da bude prvi kapiten ekipe, a klub će mu zabiti nož u leđa?

Ko će dobiti kapitensku traku?

Cijeli život je u Bayernu, sanjao je da bude prvi kapiten ekipe, a klub će mu zabiti nož u leđa?

Endin Čaušević

Manuel Neuer napravio je pravu pometnju u Bayernu svojim nedoličnim ponašanjem zbog kojeg će mu gotovo sigurno biti oduzeta kapitenska traka, a već danima se špekuliše o tome ko će biti novi kapiten minhenskog kluba i čini se da se sprema dosta iznenađujuća odluka koju bi mogao donijeti Julian Nagelsmann.

Neuer je u decembru prošle godine napravio Bavarcima ogroman problem nakon što je bez dozvole kluba odlučio da ide s prijateljima na skijanje, te je zadobio tešku povredu koljena zbog čega je morao na operaciju.

Za iskusnog njemačkog golmana ova sezona je već završena, a u klubu su bili žestoko razočarani njegovim potezom. Međutim, Neuer se nije zaustavio na tome i otišao je korak dalje čime je sebi čini se sam presudio u Bayernu.

Naime, prije nekoliko dana Neuer je dao intervju u kojem je kritikovao klub i odluku da uruče otkaz treneru golmana Toniju Tapaloviću koji je inače njegov dobar prijatelj. Čelnici kluba su bili bijesni i razočarani takvim potezom Neuera i dali su mu do znanja da to nije prihvatljivo i da se takve stvari ne rade tako javno.

Njemački mediji pišu da je Neuerovo vrijeme u Bayernu sigurno završeno i da će ga klub kazniti. Jedna od kazni gotovo sigurno će biti oduzimanje kapitenske traker jer je Neuer već neko vrijeme bio prvi kapiten kluba.

Oglasi

Neuer više neće biti na listi kapitena i do kraja sezone traku će nositi Thomas Muller. Navijači su oduševljeni zbog toga jer vjeruju da je Muller zaslužio i ranije kapitensku traku s obzirom da cijeli život nosi dres Bayerna.

Međutim, njemački mediji pišu da bi se od naredne sezone stvari mogle promijeniti i da Mullera baš i neće radovati odluka koja će biti donesena.

Naime, Julian Nagelsmann želi da prvi kapiten bude igrač s kojim ima odličan odnos što s Neuerom nije bio slučaj. Želi da preko kapitena zna stvari iz svlačionice i da o svemu mogu otvoreno pričati, a ne da se problemi gomilaju kao s Neuerom.

Muller je trenutno kapiten jer je takav red, odnosno on je bio Neuerov zamjenik. No, Nagelsmann želi napraviti novu listu za kapitene i kako stvari stoje Muller će ostati samo zamjenik kapitena što ga sigurno neće usrećiti.

Oglasi

Bild je objavio da će prvi kapiten biti gotovo sigurno Joshua Kimmich od nove sezone i da će Muller i njemu biti samo zamjenik. Nagelsmann s Kimmichom ima odličan odnos i vjeruje da je on odlično rješenje za preuzimanje kapitenske trake.

Čini se da ni u klubu nemaju ništa protiv toga jer smatraju da je Kimmich već sada lider na terenu, ali i odlično dugoročno rješenje što se tiče kapitenske trake.

Kimmich ima tek 27 godina i u Bayernu žele da riješe pitanje kapitena što je duže moguće. S Mullerom to ne bi bio slučaj jer iskusni napadač ima već 33 godine i ugovor do ljeta 2024. godine s Bayernom.

No, navijači takvom odlukom baš nisu oduševljeni jer smatraju da je Muller zaslužio da bude izabran za prvog kapitena i da traka treba ostati na njegovoj ruci bez obzira koliko će još igrati u dresu ovog kluba. Muller je za Bayern debitovao još 2009. godine i to je jedini klub za koji je igrao u dosadašnjoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za Bayern je odigrao čak 646 utakmica i zabio je 231 pogodak i upisao čak 251 asistenciju. S ovim klubom osvojio je sve što je mogao, ali sigurno da bi izbor za prvog kapitena Bayerna bio samo šlag na tortu njegove nevjerovatne karijere. No, nažalost čini se da u Bayernu ne dijele isto mišljenje i imaju drugačiji plan.

Inače, Kimmich je ponikao u Stuttgartu, ali je u Bayern stigao još 2015. godine za 8.5 miliona eura. S Bavarcima ima ugovor do ljeta 2025. godine i već sezonama je jedan od najstandardnijih igrača u ekipi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi