Haos na San Siru: Lucas vrijeđao Milanovog uposlenika u invalidskim kolicima

Zaslužio je kaznu

Haos na San Siru: Lucas vrijeđao Milanovog uposlenika u invalidskim kolicima

E. Čaušević

Proteklog vikenda fudbaleri Milana na svom terenu pobijedili su Lazio sa 1:0 u derbiju 32. kola italijanske Serije A.

Rossoneri su u veoma tvrdoj utakmici uspjeli da dođu do pobjede i to golom u samom finišu utakmice. Odlučujući trenutak desio se u 79. minuti kada je Franck Kessie postigao gol iz penala za konačnih 1:0.

Međutim, utakmicu je obilježio vezni fudbaler gostujućeg tima Lucas Leiva koji je napravio veliki skandal nakon posljednjeg sudijskog zvižduka. Njemu je poraz teško pao i svađao se skoro sa svim igračima i uposlenicima Milana.

Sve je počelo kada je Leiva napravio nevjerovatnu glupost jer je vrijeđao Milanovog uposlenika Ugu Allevija koji se nalazio pored terena u invalidskim kolicima.

Allevi je inače član press službe Rossonera i pored terena je posmatrao utakmicu svog tima. No, ostao je šokiran kada je pored njega prolazio Leiva koji ga je ničim izazvan počeo vrijeđati.

"Samo tu sjedi i začepi", poručio je Leiva dok je išao prema svlačionici Lazija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovo je zapazio i delegat utakmice koji je sve to zabilježio u svom izvještaju i sigurno je da će argentinski veznjak dobiti kaznu zbog skandaloznog poteza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi