Smatraju da su pokradeni u utakmici sezone: "Ovo je bila najavljena smrt"

Pobjednika odlučio penal

Smatraju da su pokradeni u utakmici sezone: "Ovo je bila najavljena smrt"

A. Čaušević

Posljednjih sezone zbog dominacije Juventusa u Italiji se u finišu sezone uglavnom vodi velika borba za Ligu prvaka. 

Jednu od najvažnijih utakmica sinoć su na San Siru odigrali Milan i Lazio. Za Nebeskoplave je na neki način ovo bio susret sezone jer su bili u bodovnom zaostatku, ali su na kraju poraženi s minimalnih 1:0.

Rossoneri su slavili golom iz penala, a u rimskom klubu poslije utakmice su bili poprilično frustrirani. Sportski direktor Igli Tare je bio razočaran suđenjem sudije Gianluce Rocchija.

"Ovo je bila najavljena smrt, ono čega sam se bojao prije utakmice. Žao nam je što smo poraženi u utakmici koju smo odlično odigrali, pogotovo u prvom poluvremenu. Zaslužili smo da se odluči na terenu, a ne detalji", rekao je bivši albanski reprezentativac.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mislim na brzinu kako je dosuđen prvi penal, drugi je mogao biti, jer je bilo fizičkog kontakta, ali je pao kao da je protivnik u njega pucao. Ono nad Milikovićem je bio čist penal, jedva je dotakao loptu, a bio je ogroman kontakt. Ko je igrao fudbal poznaje dinamiku i mogao je biti penal", rekao je Tare.

Inače, Milan i Lazio će za 10-ak dana ponovo odmjeriti snage i to u okviru revanš meča polufinala Kupa Italije. Meč će se ponovo igrati na San Siru. U prvom duelu bilo je 0:0.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bronson94
Ko je bio pametan mogao je uzeti lovu na milanu jer su im morali vratiti za kradju protiv juveta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije