Haos na Skupštini Bayerna, navijači tražili ostavke, Hoeness tvrdi da nikada nije bilo gore!

Sve zbog sponzorstva s Katarima

Haos na Skupštini Bayerna, navijači tražili ostavke, Hoeness tvrdi da nikada nije bilo gore!

E. Škorić

Glavna skupština Bayerna pretvorila se u potpuni haos zbog sklapanja ugovora s katarskom aviokompanijom Qatar Airways.

Iako sve funkcioniše u Bayernu, navijači su ipak bili nezadovoljni, ovaj put Skupština se pretvorila u haos jer su predstavnici navijača pozvali na ostavku predsjednika kluba Herberta Hainera.

Uprava Bayerna jučer je organizovala generalnu skupštinu koja je bila prva nakon izbijanja pandemije. Klub je predstavio poslovne rezultate za sezonu 2020/21 u kojoj je ostvaren prihod od 643,9 miliona eura, a unatoč velikoj globalnoj krizi, Bayern je uspio poslovati s dobiti od 1,9 miliona eura.

Jan-Christian Dreesen, glavni financijski direktor kluba, rekao je da je klub uspio ostvariti profit unatoč pandemiji, ali je procijenio da je pandemija donijela Bayernu i do 155 miliona eura dodatnih prihoda prošle sezone.

"Proračun nam se smanjio, ali ostvarili smo dobit u obje godine pandemije, što je izvanredno postignuće. To je zapravo postignuće kojem nema premca", rekao je Dreesen.

Razlog leži u sklapanju sponzorskog ugovora s katarskim "Qatar Airwaysom", čemu se protive navijači, jer smatraju da Bayern ne bi trebao sklapati sponzorske ugovore s kompanijama iz zemalja u kojima se krše ljudska prava.

Na glasovanje je stavljen prijedlog 'poistovjećivanja sa svjetski poznatim zakonom o ljudskim pravima' , koji je usvojilo 77 posto birača s pravom glasa, no nisu ga podržali članovi uprave kluba na čelu s predsjednikom Hainerom i izvršnim direktorom Oliverom Kahnom. Kada su navijači htjeli staviti još jedan sličan prijedlog na glasovanje, prekinuo ih je dopredsjednik kluba Diether Maier i dao oštar odgovor.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nećemo dopustiti nezakonito glasovanje! Sud u Minhenu donio je odluku da vaši prijedlozi nisu zakoniti. Želite li i vi glasati za izbacivanje Audija s liste sponzora? Želite li glasati u kojim brojevima će igrači igrati? Kao klub uvijek smo otvoreni za raspravu, ali to mora biti potkrijepljeno činjenicama", rekao je Maier.

"Ovo je najgori događaj kojem sam svjedočio otkako sam povezan s Bayernom. Sram me je!" rekao je bivši Bayernov predsjednik Uli Hoeness, nakon čega je skupština konačno zaključena.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Prodaje se i Bayern lagano Arapima, a na sav glas su Hoeness i ekipa kenjali o drugim klubovima i saradnji s Arapima.
0 7
user1612368054
Kupuju najbolje igrače iz svoje lige, da bi skoro uvijek mogli biti prvaci.Naj dosadnija Liga petice.Svake godine isti redosljed.
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi