Haos u Portugalu: Engleski huligani se sukobili sa policijom

Ništa čudno za njih

Haos u Portugalu: Engleski huligani se sukobili sa policijom

S. Grebović

Dramatični snimci nam stižu iz Guimaraesa na kojim možemo vidjeti sukobe engleskih navijača sa organima reda u Portugalu.

U Portugalu se ovih dana igra završnica UEFA Lige nacija, a na kojoj učestvuju pobjednici lige A ovog takmičenja koje čine selekcije Engleske, Holandije, Švicarske i domaćina.

U sinoćnjem prvom polufinalu Porugal je sa tri gola Cristiana Ronalda savladao Švicarsku sa 3:1, dok se večeras u Guimaraesu sastaju Engleska i Holandija.

Naravno, veliki broj navijača Gordi Albiona stigao je u grad gdje će njihova reprezentacija igrati svoj meč, a najvatrenije pristalice Engleske od juče zadaju pravu glavobolju domaćoj policiji, koja je u jednom momentu koristila i suzavac kako bi ih smirila.

"Vjeruje se da su navijači bacali boce na navijače Portugala koji su sinoć u jednom pubu gledali utakmicu. Ovo je druga večer u nizu u kojoj je došlo do nereda. Sinoć je bilo problema ispred bara, koji su slupali do temelja. To ponašanje je potpuno neprihvatljivo", rekao je komandir portugalske policije.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Top Komentari

MirzaBarucic
A u Engleskoj ne smiju da pisnu. Sva podrska policiji, Shoot to Kill.
0 2
Keno
Lahko je protiv policajaca a protiv rusa su bjezali
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi