Skandalozna proslava gola u Izraelu: "Nisam lud da to radim"

Napadač se odmah oglasio na društvenim mrežama

Skandalozna proslava gola u Izraelu: "Nisam lud da to radim"

H. Zilić

Novi skandal nam stiže sa fudbalskih terena ovaj put iz Izraela, a u centru pažnje je napadač Hapoel Beer Sheve 24-godišnji Patryk Klimala.

Poljski napadač je u duelu Hapoel Jerusalema i Hapoel Beer Sheve donio trijumf Beer Shevi pogotkom u 54. minuti meča. Meč je završen trijumfom Hapoel Beer Sheve rezultatom 2:1 na gostujućem terenu.

Ipak, nakon gola pažnju je izazvala proslava gola Klimale. Stao je pred navijače i digao ruku, a mnogi su to okarakterisali kao nacistički pozdrav.

Opis nije dostupan.

O ovom potezu počeli su pisati brojni evropski mediji, a odmah se oglasio i sam Klimala, naveo je da je samo pozdravio navijače i mahnuo im rukom i da nikada ne bi radio takve stvari koje vrijeđaju druge ljude.

"Kao Poljak, koji poštujem historiju svake zemlje, nikada nisam pomislio dati nacistički pozdrav. Nisam lud da to radim. Kada sam živio u Poljskoj posjetio sam logor Aušvic", rekao je Klmala i dodao:

Oglasi

"Ja sam odgojen da u potpunosti cijenim važnost svake historije, vjere i nacije tako i jevrejske istorije i naslijeđa. Nakon gola samo sam želio da pozdravim naše navijače. Žao mi je ako je neko ovo shvatio na pogrešan način."

Klimala se našao na udaru velikog broja navijača iz Izraela, a vidjet ćemo kakve će reakcije biti nakon njegove izjave i objašnjena za javnost.

Pomeuti fudbaler u januaru došao u Hapoel Beer Shevu iz redova New York RB iz MLS-a. Odigrao je 13 utkamica u ovoj polusezoni i postigao tri gola za svoj novi klub.

Bio je standardni omaldinski reprezentativac Poljske, ali još uvijek čela nastup za senirosku reprezentaciju. U karijeri je još nosio dres Legije, Jagelonije i Celtica.

Hapoel Beer Sheva je pomenutim tirjumfom i matematički osigurao plasman u Evropu naredne sezone, a do kraja će se boriti sa Macabi Tel Avivom za drugu poziciju jer je Maccabi Haifa blizu nove titule u Izraelu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi