Hard To Say Goodbye: Emotivan oproštaj Claudia Marchisia od igrača i navijača

Odradio posljednji trening u Juventusu

Hard To Say Goodbye: Emotivan oproštaj Claudia Marchisia od igrača i navijača

Legendarni fudbaler Juventusa, jedan od rijetkih igrača rođenih u Torinu koji su nosili kapitensku traku ovoga kluba i čovjek koji je osvojio sedam uzastopnih titula prvaka, Claudio Marchisio danas je odradio posljednji trening u Juventusu, emotivno se oprostivši od saigrača.

Na instagramu je međutim još emotivniju poruku poslao svojim pratiocima, poštovaocima njegova lika i djela, navijačima Juventusa.

Claudio Marchisio rekao je navijačima Juve da je sada jedan od njih u otvorenom pismu nakon što je talijanski spasio nakon 25 godina u klubu.

Izjavio je da je filozofija kluba oblikovala njegov život te je obećao svoju privrženost Juventusu bez obzira na njegovu sljedeću destinaciju.

U Juventusu su mi odmah rekli 'pobjeda nije važna, to je jedina stvar koja se ovdje broji'", rekao je 32-godišnjak.

"Iza te fraze, zbog koje nas toliko vole navijači (da, čak i ako se to čini nemogućim, danas sam jedan od njih), rekao je naš predsjednik Giampiero Boniperti, leži najdublje značenje našeg načina života.

"Kada ste dijete sa snovima, dijete među mnogima, znate da morate biti najbolji ako želite nositi Juventusov dres.

"Proveo sam posljednjih 25 godina svog života zamišljajući ono što sam želio postati i snove koje sam želio postići s Juventusom, ali nije bilo nijednog trenutka tokom kojeg sam mislio da ću doživjeti ovakav trenutak".

Marchisio, koji se pridružio Juventusu u dobi od sedam godina i prošao sve njegove selekcije nije dao nikakvu naznaku gdje bi mogao provesti sljedeću fazu svoje karijere.

Podsjetio je na izazov igranja pored Juventusovih velikana kao što su Alessandro Del Piero i Gianluigi Buffon.

"Bez obzira na to što će mi sljedeći koraci bilo bi beskorisno i pogrešno da sakrijem da su moji srce i DNA obojeni u samo dvije boje".

"Del Piero, [Pavel] Nedved, Buffon, [David] Trezeguet, [Mauro] Camoranesi i svi ostali znaju da je Juventusov dres satkan od mješavine ponosa, radosti i odgovornosti.

"Ovo se ne odnosi samo na igrače već i na svakog navijača. Juventus pobjeđuje jer je najbolji na terenu i izvan njega."

Marchisio je ubilježio 389 nastupa za Juventus, a debi je ostvario u drugoj ligi u sezoni 2006/07.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Danas je došao na trening da se pozdravi sa svim igračima pojedinačno, kao i članovima stručnog štaba i osobljem. Navijači su mu pjevali "Claudio, uno di noi" dok je potpisivao autograme.

Također dodao je da njegov odnos sa Chiellinijem i Bonuccijem poseban u odnosu na druge igrače, ali da je najbitnije za sviju da Juventus nastavi pobjeđivati i osvajati titule.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi