Hari Vukas: Čast je voditi HŠK Zrinjski, ovo mi je najveći izazov u karijeri

Novi trener Plemića

Hari Vukas: Čast je voditi HŠK Zrinjski, ovo mi je najveći izazov u karijeri

M. Šljivak

Hari Vukas od danas je službeno novi trener HŠK Zrinjski.

Ovaj 46-godišnji hrvatski stručnjak na klupi Plemića je zamijenio Blaža Sliškovića, a Vukas je danas službeno predstavljen.

On je istakao kako mu je velika čast što je došao u HŠK Zrinjski.

"Izuzetna čast je što ću biti dio ovog velikog kluba - HŠK Zrinjski. Hvala ljudima iz kluba na saradnji. Nisam imao nikakvih nedoumica o preuzimanju, brzo smo se dogovorili", rekao je Vukas na otvaranju, te je nastavio:

"Čast mi je što sam upravo Baku naslijedio. Napravio je sjajne rezultate i predamnom je velika odgovornost. Teško je govoriti o sebi, ali sigurno je da će vrijeme pokazati ko sam i šta sam".

Istakao je i da će mu prethodna iskustva biti itekako od pomoći.

"Dolazim u veliki klub, ne treba ni napominjati šta on predstavlja u bh. fudbalu. Uspjesi kluba prije mene pokazuju kakva filozofija treba biti. Sigurno da će mi iskustva koja sam imao u proteklim klubovima pomoći. Ovo mi je vjerovatno i najveći izazov u karijeri. Želim napraviti iskorak sa klubom i ovo je stvarno veliki izazov za mene. Rad u Hajduku, godina rada u Galatasarayju će mi pomoći ovdje, jer pripremio sam se za stvari koje me čekaju".

Upoznat je sa Premijer ligom BiH.

"Pratio sam Premijer ligu BiH. Nešto me zanimalo u kojem smjeru ide bh. nogomet. Imam percepciju kvalitete klubova u BiH. Razgovarao sam sa Antom Mišom, koji mi je dobar prijatelj. Za Zrinjski mi je rekao da je top nivo za bh. prilike, da ne mogu imati bolji izazov".

Također, dobar dio igrača HŠK Zrinjski Vukas već poznaje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Znam određene igrače, ali naravno da ću ih upoznati na terenu. To je najbolji vid, bez obzira šta čuješ o kome. Znam imena, pozicije, dosta njih i poznajem, ali teren je taj koji će mi dati kompletan dojam".

Vukas je sa viceprvakom Bosne i Hercegovine potpisao ugovor na dvije godine.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Terminator
Otkaz ti je u septembru.
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi