Hari Vukas: Čelik je neugodna ekipa, ali kvaliteta je na našoj strani
Strateg Plemića vjeruje da je kvaliteta u srazu protiv Čelika na strani njegove momčadi

HŠK Zrinjski u nedjelju dočekuje NK Čelik

Hari Vukas: Čelik je neugodna ekipa, ali kvaliteta je na našoj strani

Danas je u prostorijama HŠK Zrinjski održana redovita press konferencija mostarskog klub na kojoj je tema bila utakmica 9. kola BH Telecom Premijer lige u kojoj će Zrinjski dočekati zenički NK Čelik. Okupljenim novinarima na raspolaganju je bio trener Plemića Hari Vukas.

Vukas je pressicu otvorio najavljujući nedjeljnu utakmicu:

„Evo, uspjeli smo isprati gorak okus iz Bijeljine“ – otpočeo je Vukas i nastavio: -„Pristup i odgovornost potiv Zvijezde u Kupu donijeli su nam jednu mirnu utakmicu jer kad na vrijeme daš gol onda nemaš problema. Samo mogu čestitati momcima koji su odigrali tu utakmicu jer sve što su prikazali na toj utakmici uključujući pristup i odgovornost bilo je više nego dobro. Idemo dalje, čeka nas Čelik jedna jako neugodna ekipa sa par pojedinaca koji imaju kvalitet i mogu napraviti probleme svakoj ekipi. Mi idemo sa svojom pričom, vratili smo se s nezgodnog gostovanja ali to nije ništa novo, to nas čeka non stop. Pripremamo se za utakmicu u kojoj je kvaliteta na našoj strani. Igramo pred domaćom publikom i nadam se da će doći u velikom broju i podržati nas u borbi za nova tri boda“.

Osvrnuo se Vukas i na činjenicu da je Čelik više bodova osvojio na gostovanjima nego na svom travnjaku:

„Da, kući su igrali i protiv Želje i Sarajeva, tako da im nije bilo lako ali pokazali su određenu kvalitetu u gostima koja će nas natjerati na dodati oprez“ – kratak i jasan bio je Vukas.

Bilo je riječi i o dosadašnjem učinku Plemića:

„Sigurno je da nije bajno i ne treba biti filozof da se to vidi. Ja kao trener imam najveću odgovornost za sve i mogu potvrditi da to zaista nije to i poraz u Bijeljini nas je poljuljao jer ga zaista nismo očekivali. Ako me pitate za svih osam kola do sada ajmo reći da je to moglo i moralo biti bolje“.

Par riječi Vukas je rekao i o zdravstvenom stanju u ekipi:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Zdravstveni bilten je takav da nemamo Tičinovića, Stanića i Peru Stojkića te novi igrač Lucho Ibanez, ali on je tek stigao pa će trebati malo vremena za njega. Što se tiče Ibaneza radi se o izrazito kvalitetnom igraču. Njegova karijera, klubovi i lige u kojima je igrao dosta govore o tome. Od njega očekujemo dodatni kvalitet u ekipu. Igrač je to koji može pokriti dvije pozicije i bit će dodatno osvježenje za naš tim“.

Utakmica između Zrinjskog i Čelika igra se u nedjelju u 16:30h na stadionu pod Bijelim Brijegom.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi