Hari Vukas: Pravi trenutak da se i nama otvori na gostovanjima

Trener Zrinjskog pred gostovanje Slobodi

Hari Vukas: Pravi trenutak da se i nama otvori na gostovanjima

Na stadionu HŠK Zrinjski danas je upriličena press konferencija s tematikom gostovanja Plemića u Tuzli gdje će ih dočekati FK Sloboda. Novinarima se kao i obično obratio trener Zrinjskog Hari Vukas koji je najavio ovu jako bitnu utakmicu za mostarski tim.

„Protekle dvije utakmice, Kup pa prvenstvo smo dobro odradili“ – otpočeo je Vukas i nastavio:

„Vratili smo se pobjedama ali ritam je i dalje zgusnut i već sutra imamo jako tešku utakmicu s timom Slobode koji je dosta bolji kući nego u gostima. Imaju dosta kvalitetnih pojedinaca, ne sumnjam da će biti motivirani i agresivni protiv nas, a u svrhu toga je bila i ova naša kratka priprema od dva dana za ovu utakmicu pa vjerujem da ćemo biti spremni za izazove koji nas čekaju“.

Osvrnuo se Vukas i na pitanje kakav Zrinjski možemo očekivati sutra:

„Puno se potencira ta priča oko naše igre na gostovanju. Mi smo uvijek igrali našu prepoznatljivu igru, nekad uspije više a nekad manje. Rezultat nije popratio to obzirom na čvrstoću obrana protiv kojih smo igrali i agresivnost koju su pokazali. Sutra očekujem momke dosta motivirane obzirom na sva ta nagađanja oko naših igara u gostima. I nas negdje mora krenuti na gostovanju, možda je baš ovo pravi trenutak da ranije uvedemo utakmicu u mirne vode. I u prošlim utakmicama imali smo šansu da vodu otjeramo na naš mlin ali nismo uspjeli. Sutra bi ključ mogao biti rani pogodak. Nismo još bili u situaciji da vodimo u ranoj fazi utakmice a mi tu znamo biti dosta opasni“.

Sutra će nedostajati nekoliko igrača iz kadra prve ekipe:

„Zdravstveni bilten izgleda ovako, Šovšić ima tri kartona pa će on zbog toga preskočiti utakmicu a van stroja su Stanić, Stojkić, Ibanez, Tičinović, Pezer i Bencun. Stojkić i Ibanez su počeli trenirati ali za ovu utakmicu nisu spremni“.

Dotakao se i Vukas pisanjima koja govore kako Slobodu trese kriza:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Vjerujte mi, iz mog iskustva, kada se priča o stanju u nekom timu, pa i statistici, to je za mene sve mrtvo slovo na papiru. Što se tiče Slobode nisam ni znao da je tamo takva situacija ali to ne mora ništa značiti. Neko će reći da to treba iskoristiti a može se desiti da njih kriza ujedini u jednoj utakmici tako da ne vjerujem da to nešto znači. Jedino ako su igrači štrajkali i nisu u treningu jer ja smatram da je baza svega dobar trening. Ne može ekipa igrati na visokom nivou ako je kroz tjedan samo trčkarala. Možda jednu utakmicu da, ali dugoročno ne“ – završio je Vukas najavu sutrašnje utakmice na Tušnju.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SrcuDragaBojaPlava
Parvigraca Slobode je.uzelo pare da.igra pod rucnom.
3 2
sloboda72
HARI VUK - VELIKI LEŠINAR.STIĆI ĆETE HARI ONA ZLOČINAČKA POBJEDA U KAKNJU.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi