Haris Dilaver karijeru nastavlja u višestrukom prvaku Malte
Zeničanin će nakon Grčke, Uzbekistana i Albanije zaigrati i na Malti

Igrat će zajedno sa Ivanom Čurjurićem

Haris Dilaver karijeru nastavlja u višestrukom prvaku Malte · Zvanično

D. Kurbegović

Nakon što mu je istekao ugovor sa albanskom Vllaznijom, gdje je prošle sezone bio najbolji strijelac, te je s ovim klubom osvojio i Kup Albanije, iskusni napadač Haris Dilaver narednu sezonu će igrati na Malti.

Ovaj 31-godišnji napadač prije nekoliko dana potpisao je jednogodišnji ugovor sa FC Valletta, inače jednim od najboljih klubova u ovoj zemlji. Valletta je 25 puta bila prvak Malte, a pred početak ove sezone klub je pojačao i bivši igrač Željezničara, Zrinjskog i Olimpika, veznjak Ivan Čurjurić.

Dilaver je prošle sezone za Vllazniju je odigrao ukupno 43 utakmice što u prvenstvu, Kupu i Evropi, te je postigao 15 golova. Bio je jedan od najzaslužnijih igrača što je klub prošle sezone osvojilo Kup Albanije, te drugo mjesto u prvenstvu.

Zeničanin e svoju karijeru počeo u Čeliku, gdje je prošao sve omladinske kategorije, te je u dva navrata nastupao i za seniorski tim Zeničana. Nosio je osim Čelika i Vllaznije još dres Viteza, Mladosti, grčkog Plataniasa i Nasaf Qarshia.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Premijer ligi BiH ima 185 utakmica, a svojim igrama i golovima je s ekipama Viteza i Mladosti izborio ulazak u Premijer ligi BiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baboisback
Iduca stanica,prvak Sejsela.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi