Duljević ipak može u Finsku, ali u BiH ne!

Za sada ne može ući u BiH

Duljević ipak može u Finsku, ali u BiH ne! · Saznajemo

M. Šljivak

Rukovodstvo francuske Ligue 1 je na jučeranjem sastanku sa klubovima odlučilo da zabrani odlazak na reprezentativna okupljanja igračima koji nemaju pasoše Evropske Unije.

Tako je veliki broj igrača ostao bez nastupa za nacionalne timove u martovskom terminu i to bi za određene selekcije sasvim sigurno moglo predstavljati ogromne probleme.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Duljević jedan je od onih koji nema EU pasoš u Ligue 1 i on je jedan od onih koji su 'pod zabranom'.

Ipak, kako SportSport.ba saznaje, fudbaler Nimesa će ipak doći na okupljanje u Finsku. S obzirom na to da je Finska članica Evropske unije i da je okupljanje bh. selekcije u Helsinkiju, nema nikakvih prepreka da on tamo otputuje i da odigra prvi meč za bh. selekciju.

Međutim, za sada Duljević ne može igrati utakmice koje su planirane da se odigraju u Bosni i Hercegovini. Francuzi ne dopuštaju odlazak igrača van EU i Duljević za sada ne može ući u našu zemlju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

UEFA je odlučila da se aktivira oko ovakvih slučajeva i pokrenula je pregovore sa francuskom vladom kako bi igračima ipak bilo dopušteno da igraju za nacionalne timove bez obzira na zabranu putovanja van Evropske unije.

Vidjet ćemo hoće li od toga išta biti, ali za sada Duljević će Zmajevima pomoći samo u utakmici protiv Finske 24. martana otvaranju kvalifikacija.

Top Komentari

Probisvjet
Nista samo zabraniti dolazak iz EU u BiH pa neka im igraju nene iz Alzira, Maroka...kada budu igrali ovdje. :)
14 0
celikze
koji francuski debilizam a kako ce oni gostovati u BiH....ja fukara.....sta ocekivati od kolionalista...i BiH je za njih Amerika ovi su gori id naseg apsurdistana
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi