Transfer karijere je neizbježan! Haris Hajradinović iz Kasimpaše u englesku Premier ligu?
Haris Hajradinović je u ovom momentu najbolji bh. fudbaler i na ljeto će zasluženo napraviti transfer karijere.

BiH dobija još jednog igrača u najjačoj ligi svijeta

Transfer karijere je neizbježan! Haris Hajradinović iz Kasimpaše u englesku Premier ligu?

Eldar Ganibegović

Jedan od bh. fudbalera koji bi na ljeto trebali napraviti transfer je i sjajni veznjak Haris Hajradinović. Igra sezonu karijere u Kasimpaši, povezuje se s nekim italijanskim velikanima, a sada turski mediji izvještavaju da bi mogao u Englesku.

Kasimpaša je peti na tabeli turske Super Lige i  iduće će sezone vjerovatno igrati u Evropi, a najzaslužniji za to je bh. fudbaler Haris Hajradinović. S desetkom na leđima je postigao četiri pogotka i podijelio 13 asistencija u ligi ove sezone.

S 13 asistencija je i prvi asistent turske Super Lige, a jedini dvocifren je još njegov prvi pratioc, Dušan Tadić, koji nastupa za Fenerbahče. On je upisao 11 asistencija.

Osim što žari i pali na travnjacima širom Turske, Haris Hajradinović se u novembru 2023. godine vratio u reprezentaciju Bosne i Hercegovine i protiv Luksemburga i Slovačke bio naš najbolji igrač, te namjestio oba pogotka koja smo postigli.

Bio je jedan od najboljih na terenu i protiv Ukrajine, igrao je s polomljenom rukom, a sve navedeno preporučilo ga je velikim klubovima širom Evrope i, uz dužno poštovanje, većim od Kasimpaše. 

Oglasi

Tako bi na ljeto trebao uslijediti transfer karijere za našeg Hajradinovića. Prije nekoliko dana objavljeno je kako su za njega zainteresovani određeni italijanski timovi, prije svih rimski Lazio, a sada dolaze nove vijesti.

Kako prenosi turski Mackolic, za Harisa Hajradinovića postoji interes iz Engleske. Želja je bh. veznjak tamošnjeg Brentforda.

Brentford je trenutno 16. tim na tabeli u engleskoj Premier ligi s 29 bodova, a naredne sezone sigurno će se boriti za sredinu tabele.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Tako bi Bosna i Hercegovina mogla sljedeće godine imati dva igrača u engleskoj Premier ligi, jer će transfer iz Sheffielda vrlo vjerovatno napraviti i Anel Ahmedhodžić, te ostati u Premier ligi.

Ostaje da pratimo i vidimo šta će biti s Harisom Hajradinovićem. Do kraja sezone će igrati još sedam utakmica u Turskoj, te dvije prijateljske utakmice u junu s reprezentacijom, upravo u Engleskoj i Italiji i ne sumnjamo da će na sebe skrenuti još pažnje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi