Luton nakon preokreta slavio protiv Bournemoutha, "kiša" golova u Birminghamu
FOTO: EPA

Nekoliko sjajnih utakmica

Luton nakon preokreta slavio protiv Bournemoutha, "kiša" golova u Birminghamu

Esmer Oštraković

Pet sjajnih utakmica odigrano je u okviru 32. kola Premiershipa u kojima su ostvareni neki jako zanimljivi rezultati.

Everton je na svom terenu dočekao ekipu Burnleya i ostvario je jako važnu pobjedu od 1:0. Jedini gol na ovom susretu viđen je u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena. Strijelac je bio Calvert-Lewin.

Fulham je doživio minimalan poraz na domaćem terenu od Newcastlea u sjajnoj utakmici. Gol odluke pao je u 81. minuti, a strijelac je bio Guimaraes.

Luton je na svom terenu nakon preokreta ostvario pobjedu od 2:1 protiv Bournemoutha. Sva tri gola na ovoj utakmici viđena su u drugom poluvremenu.

Prvo je Tavernier u 52. minuti doveo goste u vodstvo i taj rezultat je na semaforu bio sve do 73. minute.

Tada gol za poravnanje postiže Clark, a pobjedu domaćem timu svojim golom u 90. minuti donosi Morris.

Oglasi

Wolverhampton i West Ham su odigrali sjajnu utakmicu, a gosti su na kraju odnijeli bodove. Konačan rezultat ovog susreta bio je 1:2.

Sarabia je sa bijele tačke donio prednost domaćem timu u 33. minuti, a Paqueta također sa bijele tačke vraća stvari na početak u 73. minuti.

Ward-Prowse je u 85. minuti postigao gol za preokret gostiju i tako je donio pobjedu svojoj ekipi. Kilman je u 99. minuti postigao gol za domaće koji je nakon provjere u VAR sobi poništen.

Šest golova viđeno je na utakmici između Aston Ville i Brentforda, a čak pet golova na ovom susretu palo je u drugom poluvremenu.

Jedini gol koji je viđen u prvom dijelu utakmice djelo je Watkinsa, a postignut je u 39. minuti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rogers u 46. minuti povećava na 2:0, a onda nestvaran preokret gostujuće ekipe za samo devet minuta.

Prvo je Zanka u 59. minuti smanjio na 2:1, a dva minuta kasnije bilo je 2:2 nakon što je Mbuemo postigao gol. Preokret gostima donosi Wissa golom u 68. minuti. Konačan rezultat postavio je Watkins golom u 81. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi