Ako ne asistira, onda zabija: Sjajni Hajradinović pokazao zašto ga prate italijanski velikani!
Nova sjajna partija Harisa Hajradinovića, ovaj put je postigao pogodak.

Kasimpaša slavio kod Kayserija

Ako ne asistira, onda zabija: Sjajni Hajradinović pokazao zašto ga prate italijanski velikani!

Eldar Ganibegović

U okviru 31. kola turske Super Lige Kasimpasa je slavio kod Kayserispora (0:2). Jedan od najboljih pojedinaca na utakmici bio je naš reprezentativac Haris Hajradinović.

Gosti su do vodstva došli u 22. minuti. Strijelac vodećeg pogotka bio je sjajni Da Costa.

Igrala se 29. minuta kada Kayra Yilmaz kod domaćih dobija žuti karton, a samo devet minuta kasnije i drugi, te je već tada bilo jasno u kojem smjeru utakmica ide.

Sve je, možemo slobodno reći, gotovo bilo u 58. minuti. Ben Ouanes dodaje do Harisa Hajradinovića, koji pogađa za 2:0.

Gol koji je Haris Hajradinović večeras postigao pogledajte klikom OVDJE

Ukupno je ovo bio 4. pogodak Harisa Hajradinovića u Super Ligi ove sezone. S 13 asistencija je vodeći asistent, a prati ga s 11 Dušan Tadić.

Oglasi

Prateći igre Harisa Hajradinovića ove sezone, kako za Kasimpašu, tako i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, nije ni čudo što se piše da ga žele velikani iz Serije A, konkretno Lazio. 

Nakon ove pobjede Kasimpasa je peti na tabeli s 36 bodova koliko ima i četvrti Bešiktaš uz utakmicu manje i definitivno će se Hajradinović i ekipa do kraja sezone boriti za Evropu. Kayserispor je 13. s 36 bodova.

Sljedeće kolo Hajradinoviću i ekipi donosi domaći duel protiv Konyaspora, dok će Kayserispor u goste kod Adana Demirspora.

Ovome dodajmo da je i Edin Višća bio strijelac u pobjedi Trabzonspora kod Konyaspora (1:3). Bivši bh. reprezentativac je pogodio s bijele tačke.

Super Lig, 31. kolo:

Kayserispor - Kasimpasa 0:2 (Da Costa 22', Hajradinović 58')

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kayserispor: Onurcan, Cardoso, Jeanvier, Attamah, Hasan Ali Kaldırım, Kartal Kayra, Bourabia, Gökhan Sazdağı, Ali Karimi, Boa Morte, Nazon

Kasımpaşa: Gianniotis, Porozo, Taylan, Yunus Emre, Yasin, Gökhan, Trazie, Hajradinović, Fall, Mortadha, Da Costa

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi