Turska je prava kolonija bh. fudbalera: Mladi reprezentativac potpisao za tamošnjeg prvoligaša
Foto: Kasimpaša

Još jedan Bosanac u Kasimpaši

Turska je prava kolonija bh. fudbalera: Mladi reprezentativac potpisao za tamošnjeg prvoligaša · Zvanično

Eldar Ganibegović

Turska je u posljednje vrijeme postala obećana zemlja za bh. fudbalere. Odavno je Edin Višća tamo "Lionel Messi", a tu su još Haris Hajradinović, Daniel Graovac, Nihad Mujakić, Ibrahim Šehić, Amir Hadžiahmetović i drugi, a sada je stigao još jedan.

Naime, 17-godišnji Mirza Prguda potpisao je dvogodišnji ugovor s Kasimpašom.

Ovaj mladi veznjak u Kasimpašu stiže iz kadeta FK Velež i potpisao je dvogodišnji ugovor. Nastupat će u U19 timu Kasimpaše.

Kao dijete Prguda je trenirao u sarajevskoj Školi fudbala Šampion, a zvanično je karijeru kao omladinac počeo u FK Željezničar.

U Velež prelazi u ljeto 2020. godine, a sada je stiglo vrijeme za nove izazove i odlazak u Tursku.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Dres Kasimpaše nose i dva bh. internacionalca Haris Hajradinović i Daniel Graovac, pa sigurno će i od njih dvojice imati svu potrebnu podršku i pomoć naročito na samim počecima.

Što se tiče reprezentacije Bosne i Hercegovine, on je u omladinskim selekcijama dres s najdražim grbom oblačio devet puta do sada.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi