Haris Medunjanin dobio šokantne vijesti: Philadelphia ga stavila na draft!
Bivši bh. reprezentativac se nije našao na zaštićenoj listi igrača iako je prethodne dvije godine bio jedan od najboljih fudbalera Philadelphije.

Cincinnati ga može uzeti na draftu

Haris Medunjanin dobio šokantne vijesti: Philadelphia ga stavila na draft!

E. Čaušević

Philadelphia Union objavila je jučer listu fudbalera koji će se naći na draftu za FC Cincinnati koji će imati pravo da bira igrače ovog tima i dovede ih u svoje redove.

Philadelphia je odlučila da 11 fudbalera bude na draftu pred narednu sezonu na kojem će pravo imati FC Cincinnati da bira nekog od fudbalera ovog tima. Ono što je iznenadilo američku javnost jeste da klub nije odlučio zaštiti bivšeg reprezentativca naše zemlje Harisa Medunjanina koji je jedan od najboljih igrača Philadelphije.

Medunjanin se tako našao na listi od 11 fudbalera koji su dostupni Cincinnatiju i ne bi bilo iznenađenje da bh. veznjak pređe u klub koji je osnovan tek prije pola godina. Na ovoj listi nalaze se još Warren Creavalle, Borek Dockal, Fabinho, Marcus Epps, Richie Marquez, John McCarthy, Jake McGuire, Kacper Przybylko, Jay Simpson i Josh Yaro.

Na veliko iznenađenje klub nije odlučio da zaštiti Medunjanina od drafta, a na listi igrača koji sigurno ostaju u Philadelphiji su David Accam, Alejandro Bedoya, Andre Blake, Cory Burke, Jack Elliott, Ray Gaddis, Ilsinho, Olivier Mbaiza, Fafa Picault, Keegan Rosenberry i C.J. Sapong, a kao domaći igrači automatski su zaštićeni Auston Trusty, Mark McKenzie, Brenden Aaronson, Anthony Fontana, Derrick Jones i Matt Real.

Bh. fudbaler među najboljim igračima ekipe u prethodne dvije godine

Medunjanin je jedini fudbaler koji je na draftu, a ranije je objavljeno da će biti tio tima u narednoj sezoni, dok su ostali igrači većinom pri kraju ugovora s Philadelphijom. Iskusni 33-godišnji bh. veznjak u prethodne dvije sezone odigrao je 64 utakmice i upisao je 12 asistencija i četiri gola u MLS-u.

Ovaj draft se održava jer je Cincinnati novi klub u MLS-u koji će debitovati naredne sezone i na draftu će imati šansu da bira igrače od ostalih ekipa iz ove lige.

Top Komentari

Ziky
kod mene u komšiluku ljudi padaju po avlijama od tuge djeca ne idu u školu a ženama izgorio ručak
21 14
Ziky
Šokantno nema šta
7 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi