Haris Medunjanin potpisao novi ugovor sa Cincinnatijem

Ostaje u MLS-u

Haris Medunjanin potpisao novi ugovor sa Cincinnatijem · Zvanično

E. Ganibegović

Bivši reprezentativac BiH Haris Medunjanin ostat će u Cincinnatiju.

Medunjaninu je juče istekao ugovor sa Cincinnatijem, a čekao se posljednji dan da dođe do njegove obnove i prema novom, u ovom klubu ostat će do kraja 2022. godine.

Sarajlija je u ovaj klub stigao krajem 2019. godine iz Philadelphije, a prethodne sezone je na 29 utakmica postigao tri gola.

"Uzbuđeni smo što smo vratili Medunjanina u naš klub. On je jedan od najprofesionalnijih igrača koje sam vidio. Njegove liderske karakteristike mnogo su važne za naš tim", rekao je Chris Albright, generalni menadžer Cincinnatija.

Prije dolaska u MLS, Medunjanin je igrao za Maccabi Tel Aviv (dva puta), Deportivo, Gaziantepspor, Valladolid, Spartu iz Roterdama, te AZ u kojem je i počeo karijeru.

Za reprezentaciju BiH odigrao je 60 utakmica i postigao devet golova, a bio je i član zlatne generacije koja se plasirala i učestvovala na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi