Anel Hadžić završio karijeru, a onda su se oglasili Džeko, Pjanić, Medunjanin, Ibričić...

Okačio kopačke o klin

Anel Hadžić završio karijeru, a onda su se oglasili Džeko, Pjanić, Medunjanin, Ibričić...

E. Čaušević

Nekadašnji bh. reprezentativac Anel Hadžić jutros je saopštio da završava svoju igračku karijeru.

Iako ima tek 32 godine Hadžić je odlučio da je vrijeme da okači kopačke o klin i posveti se nekim drugim stvarima u svom životu, ali je jasno da će fudbal uvijek biti najveća ljubav.

Hadžić je najbolje dane svoje karijere proveo u Sturmu iz Graza i MOL Fehervaru gdje je igrao četiri godine i ostavio je zaista dubok trag.

Također, Hadžić je igrao i u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine za koju je upisao 14 nastupa, a bio je i dio ekipe koja je igrala 2014. godine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Prethodne sezone Hadžić je igrao u dresu austrijskog niželigaša Wackera, dok je prvi dio ove sezone proveo u dresu austrijskog Welsa. Ipak, nakon svega šest mjeseci napustio je ovaj klub i odlučio je da završi karijeru.

Hadžić je putem Instagrama objavio da je nakon 16 sezona odlučio da okači kopačke o klin, te da je to bila jedna od najtežih odluka koje je morao donijeti.

Oglasi

"Nakon 16 uspješnih i prekrasnih godina profesionalnog nogometaša vrijeme je za oproštaj. Imao sam najljepše trenutke, uspone i padove u karijeri, ali sve je to dio nogometa. Bila je ovo jedna od najtežih odluka povući se iz života profesionalnog nogometaša, ali nakon mjeseci razmišljanja i razgovora s najbližima došao sam do ove životne odluke - Nogomet je moj život i bit će zauvijek, u svakom slučaju nije me ispunjavalo više zadnjih mjeseci!", napisao je Hadžić i dodao.

"Ostat ću u nogometnoj branši koliko god mogu i dati sve od sebe kao i uvijek, ali sada su prioriteti neki drugi. Neke velike stvari dolaze s 2022. godinom i novo životno poglavlje. U tom smislu želio bih se zahvaliti supruzi, porodici i najvećim fanovima koji su me podržavali svih ovih godina".

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Ubrzo nakon toga njegovi bivši saigrači "zatrpali" su ovu objavu svojim komentarima, a oglasili su se i pojedini reprezentativci BiH. To se prije svega odnosi na Edina Džeku koji je inače bio kum na Hadžićevom vjenčanju, a oglasili su se još Medunjanin, Pjanić, Ibričić, Bodul, Kobiljar, Amel Tuka, Senjamin Burić i mnogi drugi.

Opis nije dostupan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi