Haris Medunjanin u Cincinnatiju igrač i mentor

Dodatni zadatak za bivšeg bh. reprezentativca

Haris Medunjanin u Cincinnatiju igrač i mentor

Admin Čaušević

Haris Medunjanin je po isteku ugovora sa Philadelphia Unionom potpisao za Cincinnati FC. 

U Cincinnatiju od Medunjanina imaju velika od očekivanja. Osim zadataka na terenu bivši bh. reprezentativac će biti i mentor mlađim igračima.

Potvrdio je to i trener ekipe Ron Jans koji je kazao kako će iskusni veznjak imati zadatak da dijeli iskustvo s mlađim igračima.

"Možete ga vidjeti kako mnogo priča. To je jedna od stvari koje očekujem od njega, da dijeli iskustvo. Ne samo mladim igračima, već svima", rekao je Jans.

Interesantno, ovaj 34-godišnjak je najstariji igrač u ekipi, a najmlađi član tima Frankie Amaya je pohvalio neke od Medunjaninovih osobina.

"Prilično je lijepo s njim raditi Ima ogromno iskustvo. Dobro razumije igru, ima dobru tehniku i pregled. Dobro je imati saigrača poput njega”, kazao je ovaj 19-godišnjak.

Inčae, Cincinnati će novu sezonu MLS lige otvoriti gostujućim susretom kod New Yors Red Bullsa. Taj meč se igra 1. marta.

Top Komentari

roki-rokic
On i Miske jedini koji su znali igrati lopte.Nikad vise u veznom necemo imati 3 umjetnika.
2 1
LjutiKrajisnik
Primjer pravog ambasadora svoje zemlje.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi