Zašto Ovčina nije igrao protiv Širokog Brijega?

Meč pratio s tribina

Zašto Ovčina nije igrao protiv Širokog Brijega?

A. Čaušević

Haris Ovčina je eksplodirao u 2021. godini te se isprofilisao u jednog od najboljih bočnih igrača Premijer lige. 

Velež je u prijateljskom duelu sa ubjedljivih 0:3 pobijedio Široki Brijeg, a Ovčina je praktično jedini igrač Rođenih koji nije igrao na centralnom terenu kampa Musa/Karačić.

Sarajlija je susret posmatrao s tribina, a razlog njegovog neigranja je povreda koju je zadobio početkom sedmice.

Ovaj 25-godišnjak ima problema s aduktorom te iz mjera predostrožnosti nije nastupio u pripremnom duelu protiv Širokobriježana.

Na sreću po Velež ne radi se o ozbiljnoj povredi te bi se Ovčina već sutra trebao vratiti u normalan trenažni proces.

Inače, pouzdanom desnom beku ugovor s Rođenim ističe na kraju sezone pa je za očekivati da u narednom periodu počnu razgovori oko produženja saradnje.

Od ostalih vijesti iz tabora mostarskog kluba treba napomenuti da je danas na ludi kamen stao Omar Pršeš koji je oženio dosadašnju djevojku Naidu Hasić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pršeš je protiv Širokog Brijega odigrao cijeli meč te je, bez obzira što nije postigao gol, bilo najbolji pojedinac susreta.

Velež naredni pripremni meč igra u utorak kada će na svom stadionu dočekati GOŠK. Put za Tursku je planiran za 3. februar.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
I nije za kriti.HARE spusti se malo na zemlju dok nije kasno.Od anonimusa si postao nešto u VELEŽU i nemoj se dizati u visine.Budi zahvalan i skroman.Još imaš vremena da razmisliš ali razumno.I bolji igrači od tebe nisu ucjenjivali VELEŽA!
10 2
PRESEDAN
Neće da produži ugovor,pust šuplju
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi