Momak iz Sanskog Mosta, pored njega "mršavi anonimus" koji je postao čudo i meč za historiju!

Video se pojavio na društvenim mrežama

Momak iz Sanskog Mosta, pored njega "mršavi anonimus" koji je postao čudo i meč za historiju!

E. Čaušević

Iako će mnogi reći da su društvene mreže prethodnih desetak godina donijele dosta loših stvari treba priznati i da ponekad se tu nađe i nešto vrijedno pažnje. Tako se ovih dana u centru pažnje našla utakmica koja se igrala 2013. godine i deset godina trebalo je da fudbalski svijet shvati ko su tada bili akteri na terenu.

Otkako je TikTok postao popularan na ovoj društvenoj mreži često se mogu vidjeti detalji su utakmica koje su mnogi zaboravili ili čak s mečeva kojih ranije nismo bili ni svjesni da su odigrane.

Neke od utakmica tek danas dobijaju na značaju upravo zahvaljujući društvenim mrežama, a jedan takav meč je Novara - Sassuolo koji se odigrao u apriliu 2013. godine i tada gotovo nikome nije bio bitan.

No, u posljednje vrijeme o ovom meču se sve više priča jer su videa koja se pojavljuju na društvenim mrežama mnoge iznenadila kada su shvatili ko su bili akteri na toj utakmici.

Meč Novare i Sassuola završen je pobjedom domaćeg tima rezultatom 3:2, no tada su oba tima imala par mladih igrača koji su kasnije izrasli u velike zvijezde.

Oglasi

Član Novare tada je bio i nesuđeni bh. reprezentativac Haris Seferović koji je u januaru 2013. godine stigao na posudbu iz Fiorentine i tu se zadržao šest mjeseci.

Međutim, ono što je posebno interesantno jeste da je njegov saigrač bio tada 18-godišnji Bruno Fernandes koji je u svijetu fudbala bio potpuni anonimus.

Bruno Fernandes je u Novaru stigao pred početak te sezone iz Boaviste za 40.000 eura i odigrao je fantastičnu sezonu nakon koje ga je ovaj klub prodao Udineseu i inkasirao čak 2.5 miliona eura.

S druge strane u Sassuolu bio je neuništivi Domenico Berardi koji je također imao tada 18 godina. No, ono što se jedino nije promijenilo jeste da je ovaj italijanski reprezentativac i dan danas član tog istog kluba.

Novara je slavila sa 3:2, a upravo su Bruno i Berardi zabili eurogolove, a koji tek deset godina kasnije oduševljavaju javnost. Taj meč odigrao je i Seferović koji je upravo bio pored Brune Fernandesa pred početak utakmice.

@greatestsportsmoments2.0

Serie B is something else😮‍💨 #serieb #calcio #properfootball #domenicoberardi #brunofernandes

♬ let it happen - luvs.audio

Niko tada ni slutio nije kakve karijere su pred ovom trojicom fudbalera. Bruno Fernandes je danas u Manchester Unitedu, dok je Seferović trenutno u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gdje nastupa za Al Wasl.

Berardi je ostao vjeran Sassuolu i u dosadašnjoj karijeri za ovaj klub odigrao je 364 utakmice, dao je 140 golova i upisao 93 asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi