Niko transferom ovog ljeta nije iznenadio kao fudbaler sa istetoviranim ljiljanima na ruci

Napustio je Evropu

Niko transferom ovog ljeta nije iznenadio kao fudbaler sa istetoviranim ljiljanima na ruci

Admin Čaušević

Serije odlazaka zvučnih imena iz Evrope se nastavlja. U srijedu je sredinu promijenio i napadač bh. korijena koji je nakon pet godina napustio redove evropskog velikana.

Da zvučna imena napuštaju Evropu i odlaze u Saudijsku Arabiju protkelih sedmica je postala normalna pojava, razlog je svakako novac.

Međutim, malo je onih koji odluče da u najboljim fudbalskim godinama napuste Stari kontinent i odu u Ujedinjene Arapske Emirate gdje primanja nisu ni blizu kao u Saudijskoj Arabiji.

Upravo to je u srijedu uradio Haris Seferović, 31-godišnji reprezentativac Švicarske koji je nakon pet godina napustio Benficu.

Oglasi

Seferović ima korijene iz Sanskog Mosta, a bh. javnosti je poznat po tetovaži ljiljana sa mapom Bosne i Hercegovine na laktu lijeve ruke.

Prekaljeni napadač je od potpisao dvogodišnji ugovor sa ekipom Al Wasla koji je prošlu sezonu završio na četvrtom mjestu.

Posljednjih nekoliko sezona Seferović je u Benfici uglavnom bio višak te je igrao na posudbama u Galatasarayu i Celti gdje se baš i nije proslavio.

Posebno razočaranje je doživio nakon okonačnog Svjetskog prvenstva kada se vratio u Galatasaray, a turski velikan je odmah zatražio prekid posudbe.

Galatasaray je za posudbu Benfici platio 1.5 miliona eura, uz to je pruzeo kompletnu Seferovićevu platu u iznosu od 2.3 miliona eura.

Međutim, Turcu ga se riješili već u januaru, a Benfica mu je novi klub pronašla u Španiji gdje je na 18 nastupa za Celtu postigao tri gola.

Nakon što je praktično cijelu karijeru proveo u Evropu, odlazak u UAE za ovog 31-godišnjaka će sigurno predstavljati novi zalogaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi