Haris Seferović potpisuje za još jednog velikana
Foto - EPA

Napušta Benficu

Haris Seferović potpisuje za još jednog velikana

Midhat Šljivak

Reprezentativac Švicarske Haris Seferović (30) napušta Benficu i  karijeru nastavlja u redovima turskog Galatasaraya

Nakon pet godina u ekipi portugalskog velikana došlo je vrijeme za oproštaj Seferovića od Benfice i odlazak u nove izazove.

Tim iz Lisabona je s Galatasarayom dogovorilo jednogodišnju posudbu 30-godišnjeg napadača uz opciju kupovine narednog ljeta za tri i po miliona eura.

Također, Galatasaray će isplaćivati kompletan iznos plate švicarskog fudbalera u narednih godinu dana, a koja iznosi dva miliona eura.

Seferović je na stolu pored ponude istanbulskog tima imao i poziv španske Mallorce, ali je iskusni napadač odabrao odlazak u Tursku.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Napadač bh. porijekla je za Benficu u prethodnih pet godina odigrao 174 utakmice i postigao je 69 golova. Osvojio je jednu titulu prvaka i dva Superkupa.

U bogatoj karijeri koju je počeo u Grasshopperu Seferović je još igrao za Fiorentinu, Xamax, Lecce, Novaru, Real Sociedad te Eintracht.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi