Bizaran razlog zbog kojeg se United povukao iz utrke za Darwina Nuneza

Otišao je u Liverpool

Bizaran razlog zbog kojeg se United povukao iz utrke za Darwina Nuneza

Eldar Ganibegović

Liverpool je doveo sjajno pojačanje iz Benfice ovog ljeta. Na Anfield je stiglo otkrovenje prošle sezone - napadač Darwin Nunez.

Njega je Liverpool Benfici platio 75 miliona eura, a iznos se kroz bonuse može popeti do sto miliona.

Pored Liverpoola, u utrci za njegov potpis bili su i drugi veliki klubovi, među kojima i Manchester United.

Čini se da su se čelnici kluba s Old Trafforda iz bizarnog razloga povukli iz pregovora, prenosi Sportbible. Predsjednik Benfice Manuel Rui Costa trebao se sastati s Manchester Unitedom radi pregovora o transferu Darwina Nuneza, ali je bio prisiljen odgoditi sastanak.

Portugalac i njegova porodica imali su problema s trovanjem hranom koje je doživio na rođendanskoj zabavi, rekao je izvor, te je to bio razlog zašto je od Britanaca zatražio odgodu sastanka.

Zbog toga je Manchester United smatrao da Benfica ne želi pregovarati i ne želi dopustiti Nunezu da dođe na Old Trafford te se povukao iz pregovora.

Čini se da se cijela stvar odigrala u aprilu, prije utakmice Lige prvaka između Liverpoola i Benfice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Darwin Nunez je svojevremeno bio ponuđen i Barceloni, a preporučio ga je tadašnji napadač Blaugrane Luis Suarez.

"Kad je Darwin Nunez bio u Almeriji, rekao sam Barceloni za njega. Rekao sam da ga pogledaju, ima vrlo zanimljivih stvari za pokazati. Ali rekli su 'ne, on je premlad'. Umjesto da platite 80, 90 ili 100 miliona za njega, mogli biste platiti 15 ili 20", rekao je Urugvajac. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi