Svijet se smije Harisu Seferoviću: Dugo će se pričati o onom što je napravio pred golom

Izuzetno loš potez

Svijet se smije Harisu Seferoviću: Dugo će se pričati o onom što je napravio pred golom

Midhat Šljivak

Galatasaray je u 3. kolu turske Super lige savladao kao gost ekipu Umraniyespora s 1:0.

Trenutak odluke u ovom meču desio se u 87. minuti meča. Bafetimbi Gomis je fenomenalno pogodio za vodstvo i ispostavit će se pobjedu Galate na teškom gostovanju.

U ovom duelu viđen je i jedan nevjerovatan potez reprezentativca Švicarske Harisa Seferovića koji se poprilično obrukao pred golom protivnika.

Njemu je domaći fudbaler poklonio loptu pred golom. Mogao je 30-godišnji napadač pitati golmana Umraniyespora gdje da mu plasira loptu, ali on se odlučio na druge opcije.

Seferović je pokušao dodati lopti do Akbabe. Napravio je veliku grešku jer je dodavanje bilo katastrofalno i propala je velika šansa za Galatu da dođe do vodstva.

Švicarac je potom u 78. minuti napustio utakmicu. Ušao je iskusni Bafetimbi Gomis i pokazao je klasu pogotkom u 87. minuti za pobjedu Galate.

Seferovićev potez postao je predmet ismijavanja. Ono što je napravio zaista je početnički i nije nikakvo čudo što će se ovaj snimak vrtiti određeno vrijeme na društvenim mrežama.

Podsjetimo, švicarski napadač je ovog ljeta stigao iz Benfice na posudbu u Galatasaray, ali još uvijek je bez pogotka u dresu novog kluba.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kako igra uskoro bi mogao završiti na klupi, a na njegovo mjesto bi mogao doći sjajni Gomis koji je i pored poznih igračkih godina (37) još uvijek istinski majstor.

Haris Seferović je u karijeri pored Benfice i Galatasaraya nastupao još za Grasshopers, Fiorentinu, Xamax, Lecce, Novaru, Real Sociedad i Eintracht Frankfurt.

Top Komentari

user1661118497
Ma po meni nije, dodao je loptu, iako bespotrebno, ali je pokazao da nije sebican, da zeli da uposli suigrača. A sad što ovaj lik nije pratio igru i nije očekivao dodavanje nego šut na gol, to je druga priča posebno za sebe.
0 0
Dino84
Ja sinoc nisam oka sklopio....cijeli komsiluk se smijao,sad vidim zasto...ccc,eto kad vidim ovakav naslov
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi