Tabaković prvo pokazao "njuh" za gol, a onda i brutalnu hladnokrvnost

Postigao novi gol

Tabaković prvo pokazao "njuh" za gol, a onda i brutalnu hladnokrvnost

Esmer Oštraković

U toku je utakmica 24. kola 2. Bundeslige između Herthe i Holstein Kiela, a domaća ekipa ima prednost od 1:0.

Gosti su bili blagi favorit na ovom susretu, a naravno razlog tome je njihova pozicija na tabeli, ali trenutno imaju gol zaostatka.

Igrala se 17. minuta utakmice kada je Haris Tabaković sjajno pratio pritisak koji su napravili njegovi sairači na lijevoj strani.

Gostujući igrač krenuo je da vrati loptu svom golmanu, a onda se ukazao sjajni Tabaković koji je pokazao kakav "njuh" za gol ima.

Krenuo je reprezentativac Bosne i Hercegovine sam na golmana gostiju, te ga je hladnokrvno predriblao, ali nije htio odmah da šutira.

Vodio je loptu skoro do same linije, čekao gostujuće igrače, a onda onako ležerno postigao gol za vodstvo svoje ekipe.

Oglasi

Kako je sve izgledalo pogledajte OVDJE.

Jasno je da Hertha mora biti jako pažljiva do kraja utakmice kako bi sačuvala svoju mrežu netaknutom.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Holstein Kiel je do ovog kola bio drugi na tabeli, a i nakon ovog kola ostat će na istoj poziciji.

Sa druge strane Hertha je na osmom mjestu, a tamo će i ostati, ali s pobjedom bi došli dosta bliže trećem, pa čak i drugom mjestu na tabeli.

Top Komentari

Sipuga
Ostat ce poslje ovog kola drugi I dalje odakle Znas medjedijo kako ce HSV igrati u ovom kolu majko draga novinara u racku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti