Partija života za Harisa Tabakovića

Hat-trick u dresu Herthe

Partija života za Harisa Tabakovića

Esmer Oštraković

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Tabaković donio je Herthi pobjedu nad Braunschweigom u šestom kolu njemačke 2. Bundeslige.

Hertha želi da se vrati u Bundesligu i to na pogon Bosanaca. U napadu ima "Švicarca" Tabakovića koji je zabio sedam golova u prvih šest kola, a tu je i reprezentativac BiH Smail Prevljak.

Smail Prevljak je danas ostao na klupi, ali je svoj šou imao upravo Tabaković, koji je zabio hat-trick i praktično sam donio tri boda s kojim će Berlinci napustiti opasnu zonu.

Prvi je gol postigao u 38. minuti (vidjeti OVDJE), potom je u nadoknadi prvog dijela iskoristio penal, a onda u 72. minuti pogodio za konačnih 3:0. Treći gol pogledajte OVDJE.

Ovo je definitivno najbolja partija bivšeg mladog švicarskog reprezentativca u karijeri, a mogao bi se naći na spisku Mehe Kodre već u narednim okupljanjima bh. reprezentacije.

Oglasi

Nedavno je u razgovoru za njemački Kicker otkrio kako je spreman zaigrati za BiH.

"Imam dva pasoša. Igrao sam za omladinske selekcije Švicarske i tu je moj dom. No, imao sam uvijek vezu s Bosnom i Hercegovinom jer dva srca kucaju u mojim grudima", rekao je Tabaković za Kicker i dodao.

"NSBiH je pokazao interes, postoje neke formalnosti koje se moraju odraditi, ali sam spreman na to. Uvijek sam govorio da sam otvoren za obje selekcije i vidjet ćemo ko će prvi da reaguje. Ako su u NSBiH ozbiljni spreman sam da igra za državu mojih roditelja".

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Bivši napadač bečke Austrije je trenutno prvi strijelac druge Bundeslige i jedan od najboljih igrača u tom rangu takmičenja, te će sasvim sigurno sada još više biti na oku Kodre i njegovih pomoćnika.

Herthi je ovo bila druga pobjeda i sa šest bodova sada je izvan opasne zone, a u narednom kolu će u goste sjajnom Holsten Kielu, koji je trećeplasirani tim na tabeli.

Top Komentari

Hellas
Sto ga novine guraju u reprezentaciju iz druge lige, a Bilbija godinama najbolji u domacoj ligi i nema mjesta ni na klupi za njega.
1 2
BosanskaSvedska
Bujrum!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti