Yakin otvoreno o tome zašto nije Tabakovića pozvao u reprezentaciju Švicarske

Napadač Herthe igra u sjajnoj formi

Yakin otvoreno o tome zašto nije Tabakovića pozvao u reprezentaciju Švicarske

Samir Mlaćo

Napadač Herthe Haris Tabaković u budućnosti će nositi dres A reprezentacije naše zemlje.

Sva papirologija je završena i Tabaković se već našao na spisku selektora Save Miloševića, te je tako jasno da mijenja reprezentativni dres. Do sada je nastupao za omladinske selekcije Švicarske.

Selektor Švicarske Murat Yakin dobio je pitanje zašto nije pozvao Tabakovića, te je bio veoma otvoren.

"Imamo mnogo igrača koji mogu igrati na poziciji napadača, a igraju u najjačim ligama svijeta. On je zanimljiv igrač, ali mislim da se moramo oslanjati na mlađe snage. Ne bi bilo korisno za igrače koje imamo da smo pozvali još jednog napadača", jasan je bio Yakin.

Tabaković je ove sezone sjajan u dresu njemačkog drugoligaša Herthe. Postigao je 12 pogodaka u 13 utakmica, no svakako da je problem i za našu reprezentaciju što je tek u 29. godini dobio poziv.

Oglasi

On je prije par dana za Kicker govorio o tome kako je odabrao dres BiH.

"Ponosan sam, ali i zahvalan ljudima iz NS BiH. To pokazuje da se cijeni ono što sam uradio u Herthi u proteklih nekoliko mjeseci. Uvijek sam govorio da mi dva srca kucaju u grudima. Cijelu sam mladost igrao za Švicarsku, dali su mi mnogo, ali imam vezu i sa Bosnom.

Bio sam svjestan da ću u jednom trenutku morati napraviti odluku i jako sam sretan što ću uskoro zaigrati svoju prvu utakmicu za Bosnu i Hercegovinu", rekao je Tabaković za Kicker.

Jasno je da se očekuje da Tabaković zauzme mjesto u napadu na kraju kvalifikacija s obzirom da smo sve šanse za prolaz prokockali, ali i da neće biti Edina Džeke zbog povrede.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Kako je već poznato, pozivu selektora neće se odazvati ni Miralem Pjanić koji ponovo ima problema sa povredom.

Tabaković večeras igra svoj meč sa Herthom protiv Karlsruhera, a zatim dolazi na okupljanje reprezentacije koje je zakazano u ponedjeljak u Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti