Reprezentacija Srbija je dobila još jednu bolnu odbijenicu: Draži su mu Xhaka i Shaqiri

Rođen je u Švicarskoj, ali korijeni su mu iz Leskovca

Reprezentacija Srbija je dobila još jednu bolnu odbijenicu: Draži su mu Xhaka i Shaqiri

Samir Mlaćo

Kako je to i najavljivano, Filip Ugrinić neće obući dres reprezentacije Srbije, već druge selekcije.

Radi se o selekciji Švicarske, gdje je i rođen, a sada je to i zvanično potvrđeno, s obzirom da se Ugrinić našao na spisku selektora Murata Yakina.

Ugrinić je javnost u Srbiji 'osvojio' sjajnom partijom u duelu svog Younga Boysa protiv Crvene zvezde na Marakani i odmah su se pojavile mogućnosti da na kraju ipak zaigra za Srbiju.

Švicarci su ipak bili brži i doveli mladića koji je rodom iz Aleksandrovca u svoju reprezentaciju, što su i najavljivali ranije.

"Ugrinić je spreman da igra za Švicarsku", rekao je nešto ranije direktor fudbalske reprezentacije Švicarske Pierluigi Tami.

Sam Ugrinić je kazao ranije da ima interesovanja Švicarske i da će sve odazvati eventualnom pozivu, što se sada i desilo. Ugrinić je do sada nastupao za omladinske selekcije reprezentacije Švicarske, ali sa tek par nastupa.

Oglasi

Pored švicarskih klubova Luzerna i Young Boysa u karijeri je i dres nizozemskog Emmena, a karijeru je počeo u Luzernu gdje igrao za sve mlađe kategorije ovog kluba iz Švicarske.

Mediji u Srbiji su naravno razočarani, a ističu da bi Ugrinić debi trebao imati protiv reprezentacije Kosova, koju oni nazivaju takozvano Kosovo.

Ugrinić je ove sezone u Super ligi Švicarske upisao 11 nastupa uz tri pogotka i tri asistencije. U Ligi prvaka je u četiri utakmica dodao po jedan pogodak i asistenciju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sve to govori da se radi o kvalitetnom nogometašu, te nije čudo da su Švicarci brzo reagovali. Srbija nije imala puno šanse, jer je Ugrinić sigurno više osjeća kao Švicarac, a i rođen je u toj zemlji.

Javnosti u Srbiji sigurno se neće dopasti što će svlačionicu dijeliti sa dvojcem koji je omržen u toj zemlji. Naravno, riječ je o Granitu Xhaki i Xherdanu Shaqiriju, iskusnim švicarskim reprezentativcima koji su porijeklom sa Kosova.

Top Komentari

Hanibal
Ja glupog naslova. Sta to fali Xhaki i Shaqiriju? izvanredni nogometasi i veliki ljudi, ciji su najblizi clanovi u porodici osjetili torturu srpskih vlasti i kazamata. Biti na strani ove dvojice albnskih fudbalera znaci biti na strani zrtve i demokracije, a ne na strani zlocina i ratnih zlocinaca.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti